Doar reducere de salariu pentru polițiștii slătineni acuzați de luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi polițiști locali au fost filmați în seara incidentului
Cei doi polițiști locali au fost filmați în seara incidentului

Cei doi polițiști locali din Slatina, surprinși pe camerele video din oraș la finele lui noiembrie 2011 în timp ce ar fi luat mită de la un șofer pentru a nu-l amenda, au primit, ieri, decizia Comisiei de Disciplină a primăriei. Astfel, forul lor ierarhic superior a propus doar reducerea salariului pe trei luni.

Primarul urbei, Darius Vâlcov, este cel care va avea însă ultimul cuvânt în acest sens. Surse apropiate anchetei au precizat că edilul va decide cum va arăta verdictul în cazul celor doi angajați ai Poliției Locale, respectiv va putea stabili reducerea sau majorarea procentului de 20% stabilit ieri de Comisia de Disciplină.
Marian Stănilă și Cristian Pandurescu ar urma să suporte această “pedeapsă” doar pentru trei luni. Cei doi polițiști locali pot contesta în instanță rezultatul anchetei și a măsurii ce va fi dispusă de edil în termen de 30 de zile de la comunicare. Reamintim faptul că cei doi polițiști locali sunt acuzați că, în seara de 29 noiembrie 2011, ar fi primit mită de la șoferul unui camion din București pentru a nu-l amenda din cauza unei abateri în trafic, abatere înregistrată de una dintre camerele video din oraș. Ulterior, cei doi polițiști locali au fost retrași din echipajele de pe teren și trecuți la paza unor obiective ale primăriei.
De menționat că, în afară de rezultatul anchetei întreprinse de municipalitate, cei doi polițiști locali dau cu subsemnatul și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina unde le-a fost deschis dosar pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Dacă vor fi găsiți vinovați de instanță, ei riscă între 3-12 ani de închisoare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite