Delapidarea de la Şcoala Ştefan Protopopescu, dosar nesoluţionat. Vezi aici stadiul anchetei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetările pentru delapidare demarate la începutul anului la Şcoala Ştefan Protopescu din Slatina nu s-au finalizat nici până astăzi. În schimb, directoarea care a sesizat neregulile a fost schimbată din funcţie, iar angajatele reclamate nu mai sunt la serviciu.

Secretara Gheorghiţa Câmpeanu şi contabila Ioana Tănăsescu, ambele angajate ale Şcolii Ştefan Protopopescu din Slatina, sunt acuzate că ar fi luat bani din fondul de salarii. „Eu am sesizat că pe ştatul de plată figurează fiica secretarei şefe care deşi nu mai avea ore la noi la şcoală era plătită cu normă întreagă. Am mai descoperit că în fiecare vară, secretara şi contabila luau salariu ca personal TESA lunar, dar se treceau şi ca profesor şi luau concediu de odihnă. Am observat aceste nereguli dar şi altele în borderouri. La bănci erau unele, în şcoală altele“, spune Mihaela Pirnă, fosta directoare a şcolii.
Deşi aceasta a cerut sprijinul instituţiilor locale (Poliţia, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, Inspectoratul Şcolar Judeţean) dar şi centrale (Ministerul Educaţiei, Ministerul Administraţiei, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), ancheta este încă în fază incipientă, până acum nefiind stabilit nici măcar prejudiciul. „Dosarul se află în lucru la Poliţia Municipiului Slatina, s-a început urmărirea penală pentru fals sub semnătură privată şi delapidare şi s-a dispus un control tematic la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Olt“, a spus comisarul şef Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. „Până la această dată controlul nu a fost finalizat“, a precizat Mihaela Marinescu, purtătoarea de cuvânt a DGFP Olt.
În timp ce secretara s-a pensionat, iar contabila se află în concediu medical, Mihaela Pirnă, cea care a sesizat neregulile, spune că a plătit cu funcţia curajul de a vorbi. „Eu am fost numită cu delegaţie până pe 31 august şi singurul motiv pentru care nu mi s-a prelungit mandatul este că am făcut publice neregulile din şcoală şi am întreprins demersuri pentru pedepsirea infractorilor. Nu mi s-a reproşat nimic din activitatea mea. Eu consider că mi-am făcut datoria şi nu regret că am dorit să rezolv acest caz, regret doar că am acceptat un mandat cu delegaţie, fără concurs“, afirmă Mihaela Pirnă.




Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite