Decizia magistraţilor de a-l elibera pe Bercea Mondial, atacată de procurori. Interlopul va sta în arest până la judecarea recursului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sandu Anghel, cel mai bogat ţigan din Olt
Sandu Anghel, cel mai bogat ţigan din Olt

Magistraţii de la Tribunalul Olt au decis luni că Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, poate fi judecat în stare de libertate. Judecătorii olteni nu i-au mai prelungit arestarea preventivă.

„S-a dispus înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu obligativitatea de a nu părăsi localitatea“, a spus judecătorul Gheorghe Biolan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt. Decizia nu este însă definitivă, ea va fi atacată cu recurs de procurori. Până la judecarea recursului, interlopul va rămâne în arest. Magistraţii olteni l-au eliberat ieri pentru a treia oară pe Bercea Mondial.

Bercea, 10 luni în arest

Înainte de a se pronunţa, magistraţii au declarat şedinţa de judecată de ieri secretă, în sală rămânând doar părţile din dosar, şi au vizionat declaraţia lui Ionuţ Anghel, zis Mercedes, presupusa victimă a interlopului. Nepotul lui Bercea a susţinut după ce a fost înjunghiat că unchiul său l-a rănit, însă ulterior s-a răzgândit, dând vina pe copiii lui Sandu Anghel. „Ni s-a prezentat un CD, care nu este original. Declaraţia a fost modificată de procuror, în sensul că partea vătămată declara ceva, iar procurorul consemna altceva. Partea vătămată a dat o declaraţie pe care a retractat-o ulterior, din cauza adversităţii dintre cele două familii“, a spus Mariana Ştefan, unul dintre apărătorii lui Bercea Mondial. Versiunea avocatei interlopului a fost susţinută şi de Felix, tatăl victimei şi fratele lui Sandu Anghel. Bercea Mondial este cercetat pentru tentativă de omor, fiind acuzat că şi-a înjunghiat un nepot, pe Ionuţ Anghel, zis Mercedes, într-un bar din Drăgăneşti-Olt. Interlopul a fost arestat în luna februarie a acestui an.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite