Darius Vâlcov s-a lepădat de PDL şi a plecat şi din partid, şi de la primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darius Vâlcov este primar al municipiului Slatina din anul 2004
Darius Vâlcov este primar al municipiului Slatina din anul 2004

Primarul municipiului Slatina și președinte al filialei județene a PDL Olt, Darius Vâlcov, și-a anunțat, astăzi, la sediul primăriei pe care o conduce din 2004, demisia din funcțiile politice, dar și cea administrativă. Acesta a evitat să dea detalii despre viitorul său politic imediat.

Îmbrăcat la patru ace și proaspăt ras, Darius Vâlcov a făcut surprinzătorul anunț la sediul primăriei, instituție pe care o conduce din 2004. După ce a spus că demisionează din funcția de președinte al PDL Olt, dar și din celelalte funcții politice, a precizat că acest lucru înseamnă și încetarea mandatului său de edil. El a invocat drept argumente ale deciziei faptul că partidul său, pe care îl reprezintă din anul 2000, nu a ajutat financiar decât în mică măsură orașul pe care el îl conduce, deși PDL a câștigat alegerile și a făcut, ulterior, guvernul.
“Sunt de notorietate investiții precum centura ocolitoare a orașului, asfaltările, canalizările și construirea de grădinițe și creșe prin PNDI, sala polivalentă, apartamentele ANL, terenul unității militare, palatul copiilor, cu care, ori am fost mințiți de către miniștri că se vor realiza, ori au început timid, dar nu au finanțare. (…) Rușinea pentru neîndeplinirea acestor proiecte am suportat-o eu pentru că un ministru ignorant nu știe ce este rușinea. Pentru ei, minciuna este calea cea mai simplă de exprimare. (…) S-ar putea motiva că suntem într-o perioadă de criză. Dar, oare, nu aceeași criză este și la Cluj ca și la Slatina ? (…) Aceste motive, și nu numai, mă determină să încetez a mai susține un partid aflat la guvernare, incapabil să-și înțeleagă datoria pe care o are față de slătineni, olteni și români în general”, a afirmat Vâlcov.

Slatina va fi condusă de unul dintre viceprimari

Odată cu demisia din funcțiile politice deținute în PDL, mandatul lui Vâlcov de primar al Slatinei va înceta de drept imediat ce prefectul județului va lua la cunoștință oficial de decizia edilului. Cum alegerile locale bat la ușă, nu vor mai organiza alegeri antiicpate, orașul urmând să fie condus de echipa de viceprimari alcătuită din Ana Anghel și Dan Bălășescu. În prima ședință de consiliu local, consilierii vor delega interimar unuia dintre aceștia și atribuțiile de primar.
Darius Vâlcov nu a menționat care îi sunt planurile de viitor, precizând doar că va lua o decizie după ce va asculta reacțiile locuitorilor Slatinei.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite