Slatina: Darius Vâlcov acuzat de rasism de oamenii lui Bercea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Darius Vâlcov acuzat de rasism de oamenii lui Bercea
Slatina: Darius Vâlcov acuzat de rasism de oamenii lui Bercea

La conferinţa de presă oragnizată azi la sediul Consiliului Judeţean Olt când regele Cioabă l-a numit oficial pe Bercea preşedinte al tuturor rromilor din România, reprezentanţii rromilor din Olt l-au făcut pe priamrul  Darius Vâlcov rasist şi xenofob.

Reprezentanţii rromilor l-au făcut pe primarul Darius Vâlcov rasist, la prima conferinţă a preşedintelui rromilor, Bercea, pe numele său adevărat Sandu Anghel.
„Primarul Vâlcov este la doliea primar din ţară, după Radu Mazăre care refuză să vorbească cu reprezentanţii rromilor şi propagă idei rasiste şi xenofobe. Refuză orice colaborare cu noi, a dat ţiganii afară din primărie şi din sediul partidului şi le-a spus „ţiganilor că tai aripile”, a explicat Ilie Neacşu, preşedintele Centrului Creştin al Rromilor din Olt.
„Un primar nu este corect să se comporte aşa şi să nu stea de vorbă cu şiderii noştri, el este primarul tuturor. Şi al romilor şi al românilor. Dacă nu va sta de vorbă cu domnul Bercea şi va refuza să colaboreze va trebui să semnalăm această problemă la fondrile europene şi Consiliul Împotriva Discriminării”, a explicat regele Florin Cioabă.

Primăria Slatina vrea să demoleze imobilele lui Bercea


Cum va colabora Bercea cu primarul Vâlcov, nu se ştie pentru că Primăria Slatina se judecă de aproape doi ani de zile cu propietarii a 6 imobile din Slatina construite ilegal. Acestea au fost ridicate de Gheorghe Anghel Sandu, dar au fost vândute ulterior unor apropiaţi ai lui.
Nici unul din cele 6 imobile care sunt în litigiu nu are autorizaţie de construcţie, dar numai unul singur este pe numele lui Anghel Sandu.
Toate cele 9 imobile din Slatina care au aparţinut lui Bercea au fost construite în baza unei singure autorizaţii de construcţie eliberată pe numele lui Fănica Anghel. Toţi propietarii acestor imobile sunt romi din Drăgneşti şi oameni care lucrează pentru el. „Eu nu am nici o treabă cu Primăria. O să piardă toate procesele cu mine pentru că eu am numai 2 case în Slatina care au autorizaţie. De restul nu ştiu nimic, nu sunt ale mele. Am avize, am plătit 50 de milioane pe autorizaţii. Eu o să mă duc la primar în calitate de preşedinte al rromilor, procesele mele cu primăria ţin de viaţa mea personală”, a spus Bercea.

„Eu nu sunt rasist”


Pe de altă parte primarul Darius Vâlcov spune că el colaborează cu reprezentanţii oficiali ai rromilor şi că procesele cu Bercea vor continua. „Cine îi reprezintă pe rromii, au oameni în Parlament, în Guvern. Eu colaborez cu Pardida Rromilor şi nu ştiu nimic despre un preşedinte ca Bercea. Dacă vine la mine să discutăm despre problemele rromilor, îl primesc, putem să colaborăm, dar procesele vor continua. Eu nu sunt rasist, în 2004 domnul Neacşu m-a dat în judecată, dar a pierdut”, a explicat Darius Vâlcov.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite