DIICOT Olt a scos “de pe piață” trei clonatori de carduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei bărbați foloseau carduri false (foto stg.) și dispozitive de skimming
Cei trei bărbați foloseau carduri false (foto stg.) și dispozitive de skimming

Poliţiştii şi procurorii de la Olt au depistat trei persoane care aveau asupra lor, dar şi la domiciliu, mai multe cărţi de credit contrafăcute, precum şi dispozitive speciale şi înscrisuri folosite pentru clonarea cardurilor.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Olt, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Olt, au organizat, ieri, o acţiune pe linia combaterii infracţiunilor cu cărţi de credit. Cu această ocazie, poliţiştii S.C.C.O. și colegii lor de la Poliţia oraşului Balş, au depistat într-un microbuz ce efectua transport de personae pe ruta Slatina – Craiova trei persoane care aveau asupra lor dispozitive pentru clonarea cardurilor. Cei în cauză, originari din Craiova, județul Dolj, se numesc Nicolae Ș. (45 ani), Ionuţ S. (26 ani) şi Marian B. (25 ani).

Prejudiciul nu se cunoaște… încă

În urma efectuării controlului corporal şi al bagajelor s-a descoperit asupra acestora trei cărţi de credit contrafăcute, un dispozitiv electronic de citire-scriere a cardurilor, un laptop, trei telefoane mobile, precum şi documente de identitate contrafăcute.
Continuând cercetările, poliţiştii SCCO Olt au efectuat și percheziţii domiciliare la locuinţele celor trei persoane din Craiova, în urma cărora s-au ridicat mai multe bunuri, dispozitive de skimming specifice şi  înscrisuri folosite pentru clonarea cardurilor.
Surse apropiate anchetei au spus că împotriva celor trei bărbați s-a luat măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 zile. Polițiștii încearcă acum ca să stabilească întreaga activitate infracțională a acestora. Cei în cauză riscă închisoarea fiind cercetaţi pentru săvârşirea de infracţiuni cu mijloace de plată electronica - falsificarea instrumentelor de plată electronică, deținere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. De menționat că valoarea prejudiciului nu a fost stabilită încă.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite