Cum a murit un bolnav de inimă şi plămâni la Psihiatrie? Vezi aici ce spun cei care l-au consultat pe bărbatul decedat la Spitalul Slatina!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul de 65 de ani, din comuna Găneasa, mort cu zile la Spitalul Slatina suferea de pneumonie şi pericardită, potrivit raportului medico-legal. La autopsie a reieşit că bolnavul nu era băut, deşi în fişa de consultaţie a asistentei de pe ambulanţă şi a medicului de la Unitatea de Primiri Urgenţe, scrie că prezenta halena etanolică.

Marin Mitrache (65 ani), din comuna Găneasa, s-a simţit rău în cursul zilei de sâmbătă, 11 februarie. Bărbatul locuia singur, iar vecinii au fost cei care au observat că nu se simţea bine şi au chemat Salvarea. „Pe 11 februarie, la ora 14.26 am primit o solicitare prin 112 în comuna Găneasa. Un echipaj a plecat la 14.28 la caz. Acolo au găsit un pacient de 65, de ani, care prezenta agitaţie psihomotorie, tulburări de comportament şi halenă etanolică, după cum a scris asistenta în fişă. La prima vedere, pacientul era foarte agitat, nu coopera şi mirosea a alcool“,a  spus Mădălina Deloreanu, director medical la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt. Potrivit acesteia, pacientul era conştient, el a fost monitorizat şi avea pulsul şi tensiunea bune. Se pare că bolnavul nu a cooperat cu echipajul de pe ambulanţă, a refuzat să meargă la spital, motiv pentru care a fost solicitat ajutorul poliţiei. „La ora 15.25, ambulanţa împreună cu poliţia au plecat cu bolnavul spre spital, iar la 15.45 au ajuns la UPU. Pacientul a fost preluat de doctorul de gardă, Cornel Fulga care a considerat că trebuie să meargă la Psihiatrie, iar ambulanţa l-a transportat acolo“, a mai spus Mădălina Deloreanu. Potrivit conducerii Spitalului Slatina, medicul Cornel Fulga nu a investigat medical pacientul, menţionând în fişă că acesta era băut şi că refuză consultul.

Tratat cu Diazepam la Psihiatrie

Când a ajuns la Psihiatrie, pacientul era în continuare agitat. Se pare că bărbatul nu coopera, vocifera şi se mişca foarte mult, motiv pentru care medicii de acolo i-au administrat un medicament pentru a-l linişti. „I s-a prescris o fiolă de diazepam pentru această agitaţie. Treptat s-a mai liniştit, însă a continuat să vocifereze, iar peste câteva ore a murit. Noi nu putem face investigaţii medicale de altă natură, iar la Psihiatrie nu ar trebui să ajungă un bolnav simptomatic“, a spus medicul Grigore Petru, şeful secţiei de Psihiatrie. Un medic de la SJA Olt a încercat să-l resusciteze vreme de 40 de minute pe bolnav, însă manevrele nu au reuşit, fiind declarat decesul duminică, puţin peste ora 00.00. Cadrele medicale de la Psihiatrie au anunţat apoi poliţia, aceasta fiind procedura în astfel de situaţii, toate decesele de la Psihiatrie fiind considerate cazuri medico-legale.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite