Slatina: Cristian Croitoru are grijă de imaginea pompierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au trecut 12 ai de când a realizat primul buletin de presă în calitate de purtător de cuvânt al Grupului de Pompieri Slatina. Acum este prietenul jurnaliştilor şi adoră să meargă la pescuit.

A ajuns la Academia de Poliţie din Bucureşti dintr-o întâmplare, iar în primul an de facultate s-a gândit să renunţe şi să urmeze Politehnica. A început apoi să îndrăgească milităria. După ce a terminat facultatea am fost repartizat la Caracal, ca locţiitor al comandantului de companie. Din 1997 a venit la Slatina, unde a lucrat ca inspector de prevenire a incendiilor şi a fost numit purtător de cuvânt al Grupului de pompieri. „Munca de prevenire şi infromare a fost foarte plăcută. Am cunoscut mulţi oameni de diverse categorii sociale şi am întâmpinat multe provocări. Trebuia să le explic atât managerilor de firme cât şi elevilor din şcoli despre importanţa prevenirii incendiilor“, spune Cristian Croitoru.

„Am învăţat multe de la jurnalişti“

Nici activitatea de purtător de cuvânt nu a fost lipsită de provocări, mai ales că tânărul absolvent al Facultăţii de ingineri pompieri nu ştia ce înseamnă colaborarea cu mass-media. „Am învăţat totul din mers. Am studiat mai multe cărţi şi am învăţat multe lucruri de la jurnalişti. Mi-am propus de la început să fiu sincer şi deschis şi să am o relaţie bună cu presa“, mărturiseşte purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă(ISU).
Acum, la 12 ani de când a realizat primul buletin de presă, se consideră prietenul jurnaliştilor, cărora le stă la dispoziţie 24 de ore din 24. „Telefonul meu este tot timpul deschis şi răspund de fiecare dată la telefon. Nu sunt deranjat de apelurile telefonice ale jurnaliştilor şi îmi doresc să colaborez bine cu toată lumea, mai ales că îmi place foarte mult ceea ce fac“, adaugă Cristian Croitoru.
În calitate de purtător e cuvânt al ISU a fost pus uneori şi în situaţii mai puţin plăcute, dar şi-a asumat de la bun început acest risc. „Purtătorul de cuvânt este un paratrăsnet. El trebuie să încaseze şi situaţiile neplăcute“, explică ofiţerul de relaţii publice al pompierilor olteni.

Se relaxează la pescuit

În timpul liber, locotenent colonelul Cristian Croitoru adoră să meargă la pescuit. „Este o activitate care mă linişteşte şi mă detaşează de problemele cotidiene. Merg la peşte ori de câte ori am timp liber. Uneori merg chiar şi în fiecare zi, alteori trec chiar şi 2 săpămâni fără să merg pe baltă“, spune Cristian.
Chiar dacă nu se poate lăuda cu capturi record şi nu se consideră cun pescar profesionist, ofiţerul de relaţii publice al ISU Olt şi-a achiziţionat peste 10 undiţe, care mai de care mai performante. A aprticipat şi la câteva concursuri de pescuit însă spune, cu modestie, că nu a obţinut rezultate notabile.

Întrebări şi răspunsuri
••Cum decurge o zi de serviciu?
C.C. Eu practic mă consider la serviciu 24 de ore din 24. Colegii mei mă informează tot timpul despre evenimentele din judeţ, iar atunci când ajung la Unitate încerc să aflu cât mai multe detalii despre tot ceea ce s-a petrecut.
••Cum priveşte familia dumneavoastră meseria pe care o aveţi?
C.C. Soţia s-a obişnuit acum. De multe ori mi s-a întâmplat să fiu nevoit să plec de acasă şi să îmi las baltă familia, însă soţia mea a înţeles care e misiunea mea şi că trebuie să răspund la orice solicitare. Fiica mea cea mare, Andreea, se îngrijorează când plec de acasă.

Ce-i place
•• Să joace tenis de câmp şi să stea alături de familia sa. Adoră să le privească pe cele două fetiţe ale sale, Iliana şi Andreea, în timp ce dorm.

Ce nu-i place
•• Îl deranjează când persoanele cărora le-a acordat încredere îi înseală aşteptările şi nu ăi place să bată covoarele şi să spele geamurile.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite