Criza a băgat „la apă” până şi scuarul Consiliului Judeţean Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Olt a redus la jumătate costurile proiectului de reabilitare a scuarului din faţa instituţiei.Proiectul lansat în 2007 şi întârziat din lipsa fondurilor avea o valoare de 1,2 milioane lei.

De patru ani de zile Consiliul Judeţean Olt a demarat un proiect de modernizare a scuarului din faţa instituţiei. Prevăzut în 2007 ca un proiect care să schimbe faţa zonei, acesta a rămas în stand-by până acum, din lipsa fondurilor. În prezent, vegetaţia amenajată inestetic şi arteziana aflată în stadiu avansat de degradare fac notă discordantă atât cu arhitectura urbanistică modernă efectuată pe bulevardul AI Cuza de către Primăria Slatina, cât şi cu clădirea instituţiei.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO

Costuri înjumătăţite prin reproiectare
Contractul încheiat în ianuarie 2008 cu SC Eco Horticultura SRL Bucureşti, câştigătoarea licitaţiei, prevedea o valoare a lucrărilor de execuţie de 1,23 milioane lei şi o durată de realizare de 72 de zile. Din lipsa fondurilor, proiectul nu s-a regăsit în programele anuale de investiţii ale CJ din anii 2008- 2010, aşa că lucrarea nu a mai fost demarată. „Pentru a putea realiza această lucrare de modernizare, în martie 2011 consiliul a făcut raport pentru reproiectare, astfel încât valoarea proiectului să fie redusă. În urma reproiectării finalizate în luna mai, proiectul a rămas acelaşi în proporţie de 80%, însă costurile de execuţie au fost reduse  la 682.000 de lei, iar durata de execuţie cu 12 zile”, spune Miruna Sârghie, consilierul preşedintelui CJ Olt. Valoarea totală a cheltuielilor ce urmează a se realiza se ridică la 741.530 lei, iar la sfrşitul săptămânii trecute, consilierii judeţeni au aprobat suplimentarea sumelor alocate în programul pe anul 2011 pentru realizarea acestei lucrări.
„Se impunea această investiţie, deoarece din anii '80 nu s-au mai făcut lucrări de reamenajare la scuar. Ne propunem să păstrăm zestrea arboricolă, cu excepţia celei afectate. Copacii nu vor fi tăiaţi, ci relocaţi şi completaţi cu copaci decorativi cu creştere în jardiniere ”, explică Miruna Sârghie.
Din toamnă, zona va căpăta un alt aspect, scuarul inestetic de acum fiind înlocuit de o zonă modernă, cu alei, trotuare, pasarele, platforme, spaţii verzi, mozaic floral şi un sistem artezian de bazine tip luciu de apă.
Slătinenii aşteaptă cu interes schimbarea zonei de acces în sediul administraţiei judeţene. „Era şi timpul! De vreo 40 de ani n-am mai văzut schimbări acolo. Arteziana a rămas doar de decor, iar vegetaţia este aranjată de prost-gust.”, spune Florea Marinache, pensionar. De aceeaşi părere este şi Irina Pătru, şomer. „Slatina s-a schimbat, bulevardul este plin de flori şi arteziene, şi tocmai faţa consiliului a rămas tot ca pe vremea lui Ceauşescu. Se pot face multe cu aceşti bani, dar mai este nevoie şi de câte o investiţie de modernizare”, spune ea.
Potrivit consilierului preşedintelui, luna aceasta se preconizează că se va da ordinul de începere a execuţiei.








Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite