Cristina Zamfir reprezintă Slatina la naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A susţinut primul meci pentru reprezentativa ţării noastre şi speră să evolueze la turneul final al Campionatului European. 

La doar 20 de ani are un palmares impresionant. A cucerit titlul naţional alături de LPS Slatina la nivel de junioare I, II şi III  şi medalia de bronz cu selecţionata de junioare în 2007, la Europenele din Turcia. Sezonul precedent a ocupat locul trei în Liga Naţională cu Tomis Constanţa, formaţia la care evoluează în prezent, iar săptămâna trecută i-a adus debutul la prima reprezentativă a României, într-un meci cu Elveţia. Acum îşi aminteşte cum a făcut primii paşi în handbal, avându-i ca antrenori pe Victor Dăbuleanu şi Mihai Teşileanu. “Eram în clasa a patra când a venit domn’ profesor Dăbuleanu şi a întrebat cine vrea să facă handbal. Ne-am dus a doua zi mai multe fete de la şcoala nr. 11. Atunci eu făceam de toate, pictură, dansuri. Cu handbalul n-aveam nici o treabă. Eram portar şi stăteam la patru metri de poartă. Apoi ne-am mutat la şcoala 5, unde l-am avut diriginte pe domnul Teşileanu. Ţin minte că mă duceam în oglindă la baie, să ridic braţul sus. Plângeam când luam câte o minge în faţă”, spune Cristina Zamfir.

A promovat în Ligă la 18 ani

Tânăra jucătoare a făcut parte dintr-o generaţie de excepţie a handbalului slătinean, care a dus în premieră o formaţie feminină din Olt în Liga Naţională. “Când am promovat în Ligă cu KZN Slatina eram junioară. Trecerea a fost dificilă, pentru că nu aveam nici o jucătoare cu experienţă, iar multe fete s-au accidentat. Am obţinut doar o victorie şi un egal şi n-am reuşit ă ne menţinem”, îşi aminteşte Cristina. La începutul stagiunii 2009-2010 a semnat cu Tomis Constanţa, unde a obţinut medalia de bronz in campionat şi calificarea în viitoarea ediţie a Cupei Cupelor. “Am avut mai multe oferte, dar am ales să joc la Constanţa pentru contractul avantajos. Obiectivul a fost locurile 1-5. În timpul campionatului am fost şi pe poziţia a zecea, dar ne-am revenit. Acolo am fost bine primită, fetele sunt OK”, a mai spus interul de la Slatina.

Speră să joace la Europene


Meciul cu Elveţia din preliminariile  Campionatului European i-a adus debutul la echipa naţională a României. Cristina Zamfir a înscris un gol pentru tricolorele pregătite de Radu Voina şi îşi doreşte ca prestaţiile sale să o ducă la turneul final din Norvegia şi Danemarca. “La lot n-am avut mari emoţii. Le cunoşteam pe fete. Atmosfera este bună, iar ele te încurajează. Dacă o să am evoluţii bune la echipa de club, un randament corespunzător, sper să joc şi la turneul final”, a  încheiat Cristina.      



Născută. 29 septembrie 1989, Slatina
Studii. Studentă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Craiova
Idealuri. Îşi doreşte să  fie o prezenţă constantă la lotul naţional

Ce-i place
Să ies în oraş şi să îmi petrec timpul liber cu persoanele dragi mie. Când vin în Slatina, merg doar în trei locuri: la mine, la prietenul sau la sora mea. Am puţin timp liber şi mulţumesc familiei mele şi a prietenului meu că mă susţin.

Ce nu-i place
Nu suport să pierd. Detest oamenii mincinoşi. Nu îmi place să dau interviuri şi să fiu mediatizată execesiv. Reporterii vin şi îţi bagă microfonul în nas chiar dacă vrei să vorbeşti sau nu. 


Cum a fost primul meci la naţională?

Emoţiile sunt inerente, dar se termină în momentul în care intri în teren. Fetele m-au susţinut, iar acest lucru a contat mult. Nu m-au privit ca pe o jucătoare care vine să le ia locul, ci ca pe una care pot să-mi aduc contribuţia în randamentul echipei.

Ce ţi-ai propus pentru viitor?
Vreau să ajung la o formaţie de top. La echipa naţională îmi doresc să am prezenţe constante. Sper să joc la turnee finale de Campionate Mondiale şi Europene.




Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite