Slatina: Cosmin George Simion este olimpicul pasionat de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A îndrăgit limba engleză încă din clasa a treia şi a participat la foarte multe multe concursuri.  Are ca pasiuni limba română, informatica şi fotbalul. Este un mare fan al echipei Fc Barcelona.

Este elev în clasa a V-a la Şcoala Constantin Brâncoveanu şi are o mare pasiune, limba engleză. Este îndrăgostit de limba lui Shakespeare de când era mic şi a participat la primul său concurs la limba engleză în clasa a III-a. De atunci, Cosmin a strâns în palmares, zeci de medalii şi premii obţinute la concursurile naţionale la care a participat. De curând, tânărul elev a participat la concursul interjudeţean la limba engleză care s-a desfăşurat la Slatina. „Am început să învăţ limba engleză în clasa a III-a. Mi-a plăcut foarte mult şi mi s-a părut cea mai uşoară dintre limbile străine.  Ultimul concurs la care am participat, a fost la limba engleză, şi s-a desfăşurat în urmă cu aproape două săptămâni, la Slatina. M-am pregătit mult pentru acest concurs şi sper să am un punctaj cât mai bun. Încă aştept rezultatele! ”, a spus  Cosmin, tânărul olimpic. Îşi doreşte să  devină campion naţional la informatică.”Am zeci de diplome şi medalii acasă. Sunt de la toate concursurile la care am participat  şi vreau ca în anii următorii să adaug şi alte premii, medalii şi diploma la colecţia mea. Sper ca în acest an să obţin primul loc la olimpiada de informatică”  a spus tânărul elev.

Olimpic la mai multe materii

Pe lângă materia sa preferată, limba engleză, Cosmin îndrăgeşte foarte mult informatica şi limba română. A obţinut numeroase premii la aceste materii şi vrea ca anul acesta să se pregătească cât mai bine pentru olimpiada naţională la informatică. Vrea să devină cel mai bun informatician din ţară. Cele mai importante premii obţinute de Cosmin sunt locul întâi la concursul naţional de informatică „Evaluare în Educaţie”, desfăşurat anul trecut la Slatina, calificare la faza naţională a olimpiadei de limba română cu 100 de puncte , acum doi ani, precum şi o calificare la concursul interjudeţean de informatică, în urmă cu doi ani, denumit  „Evaluare în Educaţie”. “Sper că anul acesta o să fiu foarte bine pregătit pentru concursurile care vor urma. Mă pregătesc intens pentru acestea în fiecare zi. În timpul liber repet la materiile la care urmează să particip la olimpiade. ”, mărturiseşte tânărul olimpic.

Echipa sa preferată este FC Barcelona

Este un băiat foarte ambiţios şi vrea să stăpânească cât mai bine materiile sale preferate şi să devină cel mai bun. Pe lângă pasiunea sa pentru învăţătură, Cosmin este un mare fan al sportului rege. “De fiecare dată când am timp liber la dispoziţie, merg cu prietenii mei să joc fotbal pe terenul de sport”, a spus Cosmin. Este  un mare admirator al echipei FC Barcelona şi urmăreşte toate meciurile echipei  sale preferate la televizor. Printre jucătorii săi preferaţi sunt Messi, Christiano Ronaldo şi Andres Iniesta. 

Profil:

Născut: 28 iulie 1999,, Slatina
Studii: Elev în clasa a V-a la Şcoala Constantin Brâncoveanu
Familie: are o soră mai mică
Întrebări:
Cum îţi petreci timpul tău liber?
De obicei ies pe afară cu prietenii atunci când nu învăţ. Când sunt acasă mă joc la calculator şi navighez pe internet. Îmi place foarte mult să joc fotbal şi să citesc. Atunci când părinţii mei nu sunt acasă, am grijă de sora mea mai mică.
Cum te pregăteşti pentru un concurs?
Înaintea unui concurs învăţ şi repet la materiile la care urmează să particip. Mă dokcumentez de pe internet şi îmi pace să rezolv exerciţiile din culegeri şi să le refac pe cele rezolvate în clasă. Când nu ştiu sau nu înţeleg ceva apelez la jutorul profesotilor mei. 
Ce-i place
Copiii care sunt respectuoşi cu părinţii şi cu profesorii. Îmi place foarte mult să joc ca atacant atunci când joc fotbal cu prietenii. Este postul meu preferat. Admir oamenii sinceri şi deschişi.şi pe cei care iubesc animalele
Ce nu-i place?
Copiii minicinoşi şi mai ales cei care vor să pară ceea ce nu sunt. Nu-mi plac bătăuşii şi cei care sunt violenţi.  Nu îi înţeleg pe cei care nu le pasă de persoanele din jurul lor. Nu-mi plac oamenii care se poartă urât cu animalele.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite