Slatina: Cosmin Gaciu vrea să devină un dirijor renumit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Cosmin Gaciu vrea să devină un dirijor renumit
Slatina: Cosmin Gaciu vrea să devină un dirijor renumit

Are doar şapte ani şi mărturiseşte că cel mai bine se simte pe scenă. A participat la zeci de concursuri şi festivaluri şi a ieşit de fiecare dată învingător.

În timp ce copiii de vârsta lui adoră  jucăriile, Cosmin iubeşte cel mai mult vioara şi scena. Cântă muzică populară de când avea patru ani şi este hotărât să devină un mare dirijor. Copilul care abia învăţase să vorbească fredona toate melodiile pe care tatăl său le interpreta la Festivalul „Zavaidoc“, de la Piteşti.

Talent înnăscut

Părinţii i-au descoperit talentul şi au decis să îl ajute să îşi înceapă activitatea muzicală. A urcat pe scenă când avea doar cinci ani şi a reuşit să obţină premiul I la concusrul naţional de muzică populară „De Ispas la Năsăud“. Cu toate că acea competiţie era dedicată copiilor între şapte şi 14 ani, micuţul oltean a cucerit juriul cu talentul său şi a obţinut cele mai note. „Am moştenit talentul de la tatăl meu. El cântă foarte frumos. Când am participat la primul concurs de muzică aveam cinci ani, iar ceilalţi copii erau toţi mai mari decât mine. Aveam emoţii, dar am luat premiul I“, îşi aminteşte artistul.
Tatăl său a decis atunci să îl înscrie la o şcoală de muzică şi să îl ajute să înceapă o carieră în domeniu. „Sunt la Şcoala populară de artă şi la şcola de muzică, la vioară şi teorie muzicală. Îmi place foarte mult ceea ce fac, îmi place să interpretez melodii populare din zona noastră. Mama mea mă ajută să învăţ textele cântecelor, iar împreună cu tatăl meu exersez melodiile“, povesteşte Cosmin.

Se simte în largul lui pe scenă

Succesul pe care l-a avut la prima sa apariţie în public l-a făcut pe Cosmin să iubească scena. Au urmat alte concursuri la care a obţinut de fiecare dată cele mai bune rezultate. „Am participat apoi la concursul «Vreau să fiu vedetă» şi am luat 10 pe linie. După aceea am fost la mai multe emisiuni de televiziune şi am participat şi la concursul «Ploaia steluţelor»“, mai spune micul artist.
În cei câţiva ani de activitate muzicală, artistul oltean a avut onoarea să urce pe scenă alături de artişti populari de renume, care l-au îndrăgit şi i-au prezis un viitor strălucit în acest domeniu. Nicolae Botgros, Niculina Stoican, Aurel Tămaş, Ştefan Cibu sau Silvana Rânciu sunt numai câţiva artiţti care au fost cuceriţi de taletul copilului din Slatina. Ca orice artist, Cosmin are şi emoţii când urcă pe scenă, însă îi place să fie apreciat şi iubit de public. „Îmi place să cânt, îmi place să urc pe scenă, mă simt în largul meu şi îmi place să fiu aplaudat“, mărturiseşte copilul.
Între două spectacole, Cosmin este preocupat să înveţe cât mai multe lucruri despre muzică. De multe ori uită de jucării şi cântă cât e ziua de lungă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite