Corul Millennium a adus bucuria sărbătorilor în sufletele slătinenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corul Millennium, în concert tradiţional de colinde
Corul Millennium, în concert tradiţional de colinde

Singura formaţie de muzică cultă din judeţ a respectat tradiţia şi a colindat slătinenii şi în acest an, în preajma sărbătorilor de iarnă.

Îmbrăcaţi în costume tradiţionale, cu lumânări aprinse în palme şi cu voci de aur, coriştii de la Millennium au cântat cele mai frumoase colinde româneşti dar şi din repertoriul internaţional pentru zecile de slătineni prezenţi la concertul cu numărul 145 al corului. Coriştii, mare parte dintre ei fiind şi dascăli, au cântat din suflet pentru spectatori, fără să se aştepte la o răsplată. Nici măcar tăierea indemnizaţiei de 200 lei pe care o primeau altădată nu i-a făcut să renunţe la muzică. „Noi întotdeauna am cântat fără bani. Am primit indemnizaţia doar un an de zile, după care ne-au tăiat-o. Dar asta nu contează pentru că noi nu cântăm pentru bani, ci pentru sufletul nostru şi pentru cei care apreciază muzica noastră“, spune coristul Cristian Buzatu. „Niciodată nu ne-am gândit la bani. Noi cântăm pentru bucuria altora“, îl completează învăţătorul Nicolae Sulger, care cântă din 2002 în Corul Millennium. Aşa cred şi colegii lor, care nu au încetat să vină la repetiţii sau la spectacole de când le-a fost taiată leafa de corist.

„Vin mereu la spectacolele corului“

Sala de festivităţi a Colegiului Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu din municipiu s-a dovedit a fi şi de această dată neîncăpătoare pentru spectatori. Slătinenii s-au aşezat pe scaune, pe scări sau au stat în picioare lângă scenă aşteptând să fie colindaţi. Au uitat de problemele vieţii de zi cu zi, au devenit mai buni preţ de un ceas şi au promis că vor veni şi anul viitor la concertul tradiţional de colinde al Corului Millennium. „Mi-a plăcut foarte mult. Vin mereu la spectacolele corului şi am numai cuvinte de laudă“, a spus Adina Comănescu, de 41 ani. Aplauzele publicului au fost cea mai mare răsplată pentru corişti.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite