SLATINA:Parc industrial la Corabia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SLATINA:Parc industrial la Corabia
SLATINA:Parc industrial la Corabia

Autorităţile locale din Corabia au obţinut fonduri europene pentru construirea unui parc industrial. Numeroase firme s-au arărat interesate de transportul mărfurilor pe Dunăre, aşa că economia oraşului ar putea reînvia.


Primăria Corabia a primit finanţare europeană pentru începerea lucrărilor la Parcul Industrial. Acesta va fi amplasat în apropierea Dunării pentru a facilita accesul la viitorul port care ar putea fi construit în zonă. Conform studiului de fezabilitate valoarea totală a proiectului este de 39 698 759 lei, autorităţile primind de la Uniunea Europeană 16 083 300 de lei.

12 hectare de parc industrial

Pentru a putea face rost de fonduri pentru contribuţia proprie, Primăria Corabia s-a asociat cu Consiliul Judeţean Olt  care a alocat 11 707 884 de lei. Liderul proiectului este Consiliul Local Corabia care va organiza licitaţiile pentru execuţia lucrărilor, execută lucrări şi achiziţionează echipamente.
“ Foarte multe firme s-au interersat să închirieze teren în zonă pentru transportul de mărfuri, a fost una de confecţii, alta de export de lemn. Transportul fluvial este cel mai ieftin. Pe criza aceasta oamenii se gândesc şi la alte variante. Este nevoie de un parc industrial aici pentru a revigora economia din zonă şi din judeţ”, a explicat Toader Barbu, primarul oraşului Corabia.
Parcul va fi construit lângă Dunăre pe un teren viran de 12 hectare care aparţine primăriei. Lucrările vor începe cu ridicarea terenurilor pentru ca zona să fie ferită de eventualele inundaţii. “Proiectul tehnic a fost făcut şi acum trebuie să facem licitaţiile pentru lucrări. De la anul vrem să ne apucăm de construcţie. O să fie o lucrare mare, cu alei, drumuri de acces şi deschidere către apă”, a explicat primarul.

Aflaţi din Adevărul de Seară Slatina ce mai vor autorităţile locale să construiască la Corabia!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite