Slatina: Copiii rromi, elevi la şcoala de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Copiii rromi, elevi la şcoala de vară
Slatina: Copiii rromi, elevi la şcoala de vară

50 de copii din comunitatea rromă din Slatina merg la Şcoala de vară organizată de Fundaţia William Tyrrell în parteneriat cu Şcoala Nr. 1. Copiii se joacă şi învaţă timp de 3 ore pe zi.

Încă de la intrarea în Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 din Slatina se aud râsetele copiilor. Fie că se joacă în curtea şcolii, fie că învaţă matematică sau engleză într-una dintre clase, elevii de vară sunt fericiţi. Este vorba despre cei 50 de copii rromi, cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, care vin la Şcoala de vară. „Este pentru a cincea oară când organizăm şcoala de vară, şi suntem în al treilea an în care se organizează la Şcoala Nr. 1. Am pornit cu 30 de copii, dar acum numărul lor a crescut la 50“, a spus Constantina Pătraşcu, directoarea Fundaţiei William Tyrrell. 15 voluntari, majoritatea liceeni, ai fundaţiei au grijă ca elevii să înveţe să scrie, să citească, să facă calcule, să înveţe engleză dar să se şi joace.

„Noi trăim într-o comunitate care nu ne oferă multe“

Pentru copii care vin la şcoala de vară ziua începe la ora 09.00 dimineaţă, atunci când sunt luaţi de acasă de membrii fundaţiei cu un microbuz. Imediat ce ajung la şcoală elevii iau o porţie de sport, după care urmează o oră şi jumătate de pregătire şcolară. După o mică gustărică, urmează activitatea creativă, care încheie ziua de şcoală. „Noi mergem în comunitate îi luăm cu microbuzul, şi îi aducem la şcoală. Aici fac şi sport, facem pregătire şcolară cu ei. Lucrăm la matematică, citim cu ei, facem dictări, învăţăm engleză. În toate acivităţile folosim metode de educaţie nonformală, totul este sub formă de jocuri“, a explicat Constantina Pătraşcu.

Află din Adevărul de Seară Slatina ce spun copiii despre Şcoala de vară!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite