Slatina: Copiii, victime ale accidentelor rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Copiii, victime ale accidentelor rutiere
Slatina: Copiii, victime ale accidentelor rutiere

În ultima perioadă tot mai mulţi copii sunt victime ale accidentelor rutiere. Principalii vinovaţi sunt şoferii care nu ţin cont de regulile de circulaţie şi de faptul că în maşină au copii.

Cele mai recente cazuri sunt accidentele de la Găneasa, când o fetiţă de 9 luni a murit după ce tatăl său a intrat în curbă cu viteză prea mare şi cel de la Priseaca când o fetiţă de patru ani şi-a pierdut viaţa, iar alţi 3 copiii au fost grav răniţi deoarece tatăl conducea sub influenţa băuturilor alcoolice şi a pierdut controlul maşinii.
În urma unei statistici făcute de Adevărul de Seară, în ultimele luni pe drumurile din judeţul Olt au murit din vina şoferilor 5 copii, iar alţi 13 au fost grav răniţi.
Adevărul de Seară a solicitat Inspectoratului de Poliţie Judeţean ( IPJ) Olt o situaţie centralizată a acestor cazuri atât pe anul 2009 cât şi pe 2008. Nici după două zile instituţia nu a putut prezenta un raport official.

Scaune speciale pentru copii

Principalii vinovaţi pentru aceste accidente sunt şoferii care nu respectă regulile de circulaţie şi nu adaptează viteza la condiţiile de drum. Cel mai grav este că în majoritatea cazurilor sunt implicaţi chiar părinţii copiilor. „Sunt nişte inconştienţi, mulţi dintre ei conduc beţi la volan şi cu viteză. Chiar acum câteva zile citeam într-un ziar de un asemenea caz în care şoferul maşinii circula beat la volan, iar în accident a murit un copil de patru ani. Dacă sunt inconştienţi şi iresponsabili să nu mai facă copii. Ce vină au copii?”, a spus furioasă, Mariana Cităran, de 32 de ani, mamă a 3 copii.

Aflaţi ce sfaturi le dau poliţiştii părinţilor din Adevărul de Seară Slatina de astăzi!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite