Slatina: Copiii sunt aşteptaţi la cursurile gratuite de la Palat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Copiii sunt aşteptaţi la cursurile gratuite de la Palat
Slatina: Copiii sunt aşteptaţi la cursurile gratuite de la Palat

Copiii slătineni cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani pot urma gratuit cursurile unuia dintre cele peste 20 de cercuri de la Palatul Copiilor din Slatina.

22 de cercuri din diferite domenii de activitate precum folclor, muzică, dans, pictură, gimnastică şi protecţia mediului vor funcţiona în acest an şcolar la Palatul Copiilor şi Elevilor Adrian Băran din Slatina. Reprezentanţii instituţiei se ocupă, în această perioadă, cu promovarea ofertei educaţionale. Profesorii care îşi desfăşoară activitatea la palat au colindat începând cu 14 septembrie şcolile din oraş şi au adus la cunoştinţa tinerilor ce pot învăţa. „Instituţia noastră se află în plină campanie de promovare a ofertei educaţionale pentru anul şcolar 2009-2010. Colegii noştri au prezentat deja oferta la deschiderea anului şcolar. Începând cu 14 septembrie şi până astăzi profesorii de la palat au fost în toate unităţile de învăţământ din oraş şi şi-au prezentat propria ofertă a cercului pe care îl conduc dar şi oferta palatului“, a explicat Iliuţă Brăileanu, directorul Palatului Copiilor.

2500 de copii, anul trecut

După ce au făcut cunoscută oferta educaţională presei locale, reprezentanţii instituţiei se vor afla la începutul săptămânii viitoare timp de 3 zile la Fântâna Speranţei. Pe lângă profesorii care-şi vor prezenta ofertului cercului pe care îl conduc, vor avea loc şi spectacole de muzică şi de dans. „Prezentarea ofertei publicului se va face începând de luni până miercuri inclusiv la Fântâna Speranţei. Vor fi prezentate cercurile pe care le punem la dispoziţia copiilor dar vor avea loc şi spectacole“, a precizat Iliuţă Brăileanu. Tinerii slătineni dar şi părinţii lor sunt interesaţi de oferta Palatului Copiilor mai ales că pot urma cursurile gratuit. „Mi se pare o idee foarte bună, ca un copil să desfăşoare şi o altă activitate în afară de şcoală. Fetiţa mea a cochetat puţin cu desenul dar ne-am dat seama că nu este pentru ea, nu are talent. O să mergem şi săptămâna viitoare să ne găsim altceva. Cu siguranţă o să se înscrie fetiţa la ceva, e şi păcat pentru că sunt gratuite cursurile“, a spus Ioana Covaciu, de 36 ani.
În anul şcolar 2008-2009, aproximativ 2.500 de copii au urmat cursurile Palatului Copiilor şi Elevilor Adrian Băran din Slatina. Mare parte dintre ei au şi excelat în anumite domenii. Conform statisticii întocmită de reprezentanţii palatului anul trecut s-au obţinut 601 premii.

Aflaţi din Adevărul de Seară de astăzi ce acte sunt necesare pentru înscrierea la unul dintre cercurile de la Palatul Copiilor!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite