Slatina: Contrabanda cu ţigări a împânzit pieţele şi magazinele de cartier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specula cu ţigări, o afacere tot mai profitabilă
Specula cu ţigări, o afacere tot mai profitabilă

Un pachet netimbrat este cu 50% mai ieftin decât unul cu timbru, iar la cumpărarea unui cartuş primeşti şi discount

În pieţele slătinene găseşti la tot pasul vânzători de ţigări ieftine. Au deja clienţi fideli. Fumătorii sunt atraşi de preţul mult mai mic al ţigărilor de contrabandă şi preferă să cumpere pachetul netimbrat la jumătate de preţ. „Ştiu că nu e legal, dar e mult mai ieftin. Mă duc în piaţă că am acolo o tanti care îmi vinde şi iau câte un cartuş”, a spus Marius, de 26 de ani.
Tutunul de contrabandă a ajuns şi în anumite magazine din Slatina unde vânzătorii dau pachetul de ţigări numai clienţilor cunoscuţi. Întrebată de reporterul Adevărul de Seară dacă vinde ţigări vânzătoarea magazinului a vrut întâi să se asigure că nu va avea probleme. „De care ţigări doriţi? Să ştiţi că avem şi mai scumpe şi mai ieftine. Eu zic să le luaţi pe cele mai ieftine, că e păcat să daţi atâţia bani pe un pachet «normal»”, a încercat să fie convingătoare femeia.

Poliţiştii nu fac faţă contrabandiştilor

Deşi poliţiştii şi jandarmii amendează din ce în ce mai mulţi contrabandişti în ultimul timp, acţiunile de control ale oamenilor legii sunt insuficiente pentru a stopa acest fenomen. Aceştia se întorc să vândă în continuare ţigări chiar şi după ce au fost sancţionaţi. De la începutul anului şi până în prezent în urma controalelor efectuate, au fost aplicate peste 16 sancţiuni fiind confiscate 3283 de pachete fără timbru „ Din luna ianuarie, au fost sancţionate patru persoane cărora li s-au aplicat amenzi în valoare totală de 4000 de lei şi au fost confiscate 283 de pachete de ţigări”, a spus Emanuel Botan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt. Pe lângă aceste capturi făcute de jandarmi, poliţiştii au aplicat de la începutul anului amenzi în valoare totală de 150 de lei confiscând peste 3000 de pachete de ţigări, valoarea acestora depăşind 18.000 de lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite