Slatina: Constantin Stegaru, jandarmul care nu oboseşte niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este plutonier şi aleargă 6.000 de metri în 11 minute. De doi ani participă la toate competiţiile din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi vrea să devină un mare campion.

Sportul i-a plăcut încă din copilărie pe când juca fotbal cu prietenii în curtea şcolii. Talentul nativ de alergător i-a fost descoperit de către cadrele din compartimentul Pregătire Personal în timpul testelor de pregătire fizică pe care jandarmii le susţin periodic. „Mă simt foarte bine atunci când alerg şi vreau întotdeauna să-mi îmbunătăţesc timpii şi forma fizică pe cât se poate de mult. Înaintea fiecărui concurs dublez orele de antrenament pentru a atinge forma optimă”, a spus plutonierul Constantin Stegaru.

După faptă şi răsplată

Ca să poţi obţine rezultate bune, mai ales la proba de 6.000 de metri trebuie să fii într-o formă fizică perfectă. Constantin sau Cristi, aşa cum îi zic prietenii, reuşeşte cu brio să depăşească orice obstacol pentru că este o persoană foarte perseverentă în tot ceea ce face.

Anul trecut a fost prima lui participare la un concurs şi a obţinut primul loc la proba de 6.000 de metri la nivel local. „Prima mea participare a fost în 2008 la un concurs local unde am luat locul I. M-am simţit extraordinar când am câştigat concursul şi este un sentiment foarte plăcut când vezi că munca depusă şi antrenamentele sunt răsplătite prin câştigarea primului loc. De atunci am decis să mă antrenez cum pot mai bine pentru a repeta performanţa de cât mai multe ori”, ne-a mărturisit Constantin.

Anul acesta la concursul pe minister a concurat cu cei mai buni sportivi din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi a luat locul 4 la proba de 6.000 de metri  şi locul 7 la 1.500 de metri. Rezultatele sunt mai mult decât bune, având în vedere că mulţi dintre adversari sunt sportivi de performanţă. În palmaresul lui Cristi mai intră şi un loc I în 2008 la proba de triatlon organizată cu ocazia Zilei Jandarmeriei şi un loc 5 la concursul pe minister de orientare sportivă organizat la Jibou.

Are de înfruntat concurenţi foarte buni

La ultimele ediţii organizate de Jandarmerie a avut de înfruntat concurenţi foarte buni. „Concurenţi sunt din ce în ce mai bine pregătiţi, iar acest lucru dovedeşte că această competiţie organizată în fiecare an de MAI este în plină creştere. Pe durata a trei zile, cât ţine un concurs, un alergător trebuie să ştie să-şi menţină energia pe tot parcursul competiţiei. În proba de 6.000 de metri care este preferata mea, sprintul de final contează foarte mult şi acesta depinde de cum îi simţi pe adversari în timpul alergării. Dacă reuşesc să menţină un ritm constant trebuie să păstrezi distanţa faţă de ei”,  a spus Cristi.

Recordul personal l-a stabilit anul acesta în proba de 6.000 de metri şi este de 11 minute şi 18 secunde.



Profil
NĂSCUT:
20 mai 1978, Slatina
STUDII: Grupul Şcolar Industrial Piatra-Olt, mecanic montator
EXPERIENŢĂ: 7 ani de când face parte din Jandarmeria Română
FAMILIE: Căsătorit

Întrebări şi răspunsuri
Cum te antrenezi înainte de un concurs?
C.S.: Cu o lună înainte de fiecare concurs mă antrenez câte două ore de două ori pe zi.

Există vreo strategie pe durata unei curse ?
C.S.:Trebuie menţinut un ritm constant, iar în funcţie de adversar pe final, accelerezi pentru a-l depăşi sau pentru a menţine distanţa faţă de el.

Ce-i place
„Sportul în general şi fotbalul în special. Îmi plac drumeţiile pe munte împreună cu prietenii şi familia. Îmi plac oamenii buni.“
   
Ce nu-i place
„Urăsc minciuna. Nu-mi plac oamenii răi şi cei lipsiţi de bun-simţ.“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite