Slatina: Constantin şi Cosmin Gaciu trăiesc pentru muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Constantin şi Cosmin Gaciu trăiesc pentru muzică
Slatina: Constantin şi Cosmin Gaciu trăiesc pentru muzică

Muzica populară înseamnă totul pentru Constantin şi Cosmin, doi slătineni care au cucerit România cu vocea şi talentul lor.

Cosmin are şapte ani şi jumătate şi un palmares de invidiat în muzica populară. Este solist vocal, cântă la vioară şi nu mai ştie numărul festivalurilor şi concursurilor la care a participat până acum. Talentul l-a moştenit de la tatăl său, Constantin Gaciu, care mărturiseşte cu mândrie că i-a plăcut să cânte de când se ştie. Soţia sa, Mirela, îi însoşeşte pretutindeni, se ocupă de costumele populare ale celor doi artişti şi are grijă ca cel mic să înveţe cât mai repede versurile melodiilor.

Cântă la cobză şi vioară

Constantin cântă de când era copil, iar acum la cei 28 de ani ai săi, îl învaţă pe fiul său tainele muzicii populare. Cei doi merg împreună la spectacole, unde cântă cu artişti de renume, care îi iubesc şi îi apreciază. „Am avut onoarea să cânt alături de Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Valeria Peter Predescu, Nicolae Botgros, regretatul Paraschiv Oprea şi mulţi alţii“, spune Constantin Gaciu. Este printre puţinii artişti care ştiu să cânte la cobză, iar vocea sa cucereşte de fiecare dată publicul.
Nici fiul său nu se lasă mai prejos. Vioara aproape că nu mai are secrete pentru el. A luat 10 pe linie la concursul „Vreau să fiu vedetă“ şi a obţinut premiul I la concursul „ De Ispas la Năsăud“. „Am avut încredere în el şi l-am înscris la acest concurs de la Bistriţa Năsăud deşi avea numai cinci ani, iar competiţia era pentru copiii între 7 şi 14 ani. Nu am spus nimănui că arecinci ani, pentru că nu avea voie să concureze. A luat locul I“, povesteşte cu mândrie mama lui Cosmin, Mirela.

„De la tată la fiu“

În timp ce copiii de vârsta lui se joacă cât e ziua de lungă, în timpul vacanţei, Cosmin se pregăteşte intens pentru spectacolele din această vară, dar şi pentru albnumul pe care vrea să îl scoată împreună cu tatăl său. „Nu este uşor să fii muzician, însă tatăl meu mi-a spus că numai prin studiu şi muncă voi ajunge să fiu cineva în viaţă“,spune băieţelul.
Deşi muzica lor este apreciată de public, cei doi artişti ai familiei Gaciu nu câştigă prea mulţi bani. „Oamenilor le place muzica noastră. Ne aplaudă, ne iubesc, însă sunt puţini sunt cei care invetesc în muzică. Nu pot spune că suntem săraci, însă nici nu ne-am îmbogăţit din muzică. Acum pregătim un album, pe care îl vom numi, cel mai probabil «De la tată la fiu». Este deja imprimat şi trebuie să găsesc o casă de discuri pentru a-l putea scoate apoi pe piaţă“, a spus Constantin.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite