Consiliul Județean revine asupra duratei de rambursare a unui megacredit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii județeni au schimbat azi ce au votat acum o lună
Consilierii județeni au schimbat azi ce au votat acum o lună

Consilierii județeni au aprobat, astăzi, într-o ședință ordinară, reducerea la jumătate a duratei de rambursare a unui megacredit ce urmează a fi contractat de instituție, de la 20 de ani, la 10 ani.

În urmă cu exact o lună, consilierii județeni aprobau contractarea unui împrumut de 10 milioane de lei (100 miliarde lei vechi, n.a.) pe o perioadă de 20 de ani. Suma urma a fi folosită pentru efectuarea de lucrări de covoare asfaltice și îmbrăcăminți bituminoase ușoare pe 18 drumuri județene.
Astăzi însă, aceiași consilieri au revenit asupra proiectului aprobat anterior după ce mai-marii instituției au spus că s-a luat decizia ca împrumutul să fie luat pe o durată de doar 10 ani, față de cei 20 de ani aprobați inițial.
“Costurile cu creditul inițial pe 20 de ani ar fi fost foarte mari - dobânzile și comisioanele. În plus, la data licitației pentru stabilirea băncii de unde urma să luăm creditul s-a prezentat doar o unitate bancară din cauza maturității foarte mari a creditului, am decis să reducem perioada de rambursare”, a spus Paul Stănescu, președintele CJ Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite