Consiliul Județean finalizează proiecte de investiții pe bandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Președintele Consiliului Județean Olt, Paul Stănescu (în centru), cu Daniel Șarpe alături
Președintele Consiliului Județean Olt, Paul Stănescu (în centru), cu Daniel Șarpe alături

Diriguitorii Consiliului Județean Olt au organizat, astăzi, o conferință de presă pentru a anunța în mod oficial finalizarea mai multor proiecte începute anul trecut în județ. Printre ele se numără și două unități speciale pentru îngrijirea și educarea copiiilor cu handicap grav de la Balș.


Mai exact, este vorba despre terminarea lucrărilor de modernizare și dotare a Școlii Profesionale Speciale din Balș – beneficiari 94 de copii cu handicap, cost lucrare 1,2 milioane lei, din care 19.000 lei contribuție CJ Olt și 123.606 lei de la Guvern, restul finanțare nerambursabilă, apoi Școala Specială Ajutătoare Balș – 120 copii cu dizabilități, cost lucrare 2,4 milioane lei, din care 49.472 lei contribuție CJ Olt, 638.854 lei de la Guvern și restul bani europeni nerambursabili.
Celelalte proiecte anunțate ca fiind terminate se află și DJ 604, drum ce străbate județul de la vest, la est, și face legătura cu Doljul, respectiv Teleroman, de-a lungul a cinci comune: Cilieni, Vișina Nouă, Vădastra, Obârșia și Bucinișu. În lungime de aproape 40 de kilometri, acest drum județean a fost modernizat cu prețul a 28,5 milioane de lei, aportul adus de CJ Olt ridicându-se la 479.385 lei.
“Până la jumătatea lunii noiembrie sunt preconizate a se termina lucrările și la DJ 643A Balș – limita cu județul Dolj. Până la acest moment în care vă vorbesc, lucrările la acest drum sunt terminate cam la 95%, dar în două-trei săptămâni am primit asigurări de la constructor că totul va fi gata și vom semna și recepția”, a declarat președintele CJ Olt, Paul Stănescu.

Oficialii vor să revitalizeze sudul județului

Nu în ultimul rând, oficialii Consiliului Județean Olt au anunțat, astăzi, încheierea demersurilor inițiate pentru înființarea unui ONG numit Grupul Local “Prietenii Pescarilor Olteni”, menit să ducă la revigorarea sudului județului. Acest grup, unde CJ Olt va avea un cuvânt greu de spus, își propune, potrivit declarațiilor lui Daniel Șarpte, coordonatorul proiectului din partea CJ Olt, să atragă 8.729.260 euro lei prin intermediul Programului Operațional pentru Pescuit. Scopul va fi acela de a revitaliza sectorul economic local din zona pescărească delimitată de comunele membre Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea, Corabia, Vișina și Gârcov, promovarea și conservarea tradițiilor locale și a valorilor culturale/naturale, precum și reconversia profesională a membrilor comunității.
În acest sens a fost pusă la punct o strategie care face obiectul unui dosar depus la Ministerul Agriculturii, respectiv la Autoritatea de Management a Programului Operațional pentru Pescuit din cadrul Direcției Generale pentru Pescuit. Dosarul se așteaptă a fi aprobat pe 5 decembrie, data limită pentru depunerea dosarelor celor interesați, până atunci urmând a avea loc evaluarea stragetiilor depuse la nivețul întregii țări.
“Noi ne așteptăm ca întreaga sumă cerută de noi să fie acceptată. Am ales zona de sud a județului nu doar pentru că era una eligibilă, dar și pentru că este cea mai slab dezvoltată”, a afirmat Daniel Șarpe.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite