Persoanele cu handicap de la Centrul de îngrijire Şopârliţa au scăpat de igrasie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Olt beneficiază, începând de vineri – 18 mai, de serviciile unui centru modern de îngrijire şi asistenţă socială pentru persoanele cu handicap, care va funcţiona în localitatea Şopârliţa. Acesta a fost complet modernizat şi s-au creat condiţii civilizate de trai şi recuperare a celor instituţionalizaţi aici. Inaugurarea oficială a aşezământului a avut loc în prezenţa reprezentanţilor primăriei din localitate,

Lucrările de modernizare şi dotare a Centrul de îngrijire şi asistenţă socială Şopârliţa a avut loc în cadrul Proiectului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 “Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”. Valoarea proiectului s-a ridicat la suma de 2.888.234 lei.
Beneficiari direcţi ai investiţiei sunt cei 55 de asistaţi instituţionalizaţi în cadrul centrului, dintre care 31 sunt femei, 24 bărbaţi. Dintre aceştia, 48 sunt persoane cu handicap. Tot beneficiari sunt şi cele şapte persoane vârstnice din centru care au acelaşi caracter de persoane asistate. Proiectul a presupus, printre altele, reparaţii capitale interioare şi exterioare la clădirile vechi ale Centrului, renovarea faţadelor, remodelarea a 15 saloane transformate în dormitoare, construirea unei fose septice, amenajarea şi dotarea cu echipamente specifice unei săli de terapie şi recuperare, dotarea bucătăriei cu echipamente moderne (roboţi industriali, n.a.), grupuri sanitare noi, construirea unui izolator mixt pentru situaţiile de îmbolnăviri de tip contagios, modernizarea magaziei de alimente, instalarea unui lift modern pentru persoanele cu deficienţe locomotorii, forarea unui puţ de mare adâncime pentru alimentarea cu apă potabilă, refacerea aleilor pietonale din incinta complexului şi amenajarea unei camere-capelă pentru slujbe religioase.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

“Noi am făcut recepţia lucrărilor la Centrul de la Şopârliţa acum o lună, dar astăzi este inaugurarea oficială a tuturor operaţiunilor efectuate aici. Numai valoarea propriu-zisă a lucrărilor realizate – extindere clădiri, reamanajare bucătărie şi sală de mese, saloane interioare, sală de terapie şi recuperare, fosă septică etc. a reprezentat aproape 1,6 milioane de lei fără TVA, la această sumă adăugându-se şi valoarea echipamentelor care ridică cifra proiectului la 2,8 milioane lei. Sperăm că tot ce s-a realizat aici va ajuta la îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi a condiţiilor de trai oferite persoanelor asistate în cadrul Centrului”, a declarat Daniela Lungu, director Biroul de Integrare Europeană din cadrul Consiliului Judeţean Olt.
Prezent la inaugurare, preşedintele C.J. Olt, Paul Stănescu, a precizat că, în următorii ani, vor fi modernizate şi centrele similare de la Fălcoiu, Balş ("Floare de Colţ", n.a.), precum şi ultimele două etaje ale căminului de bătrâni din Slatina. De menţionat că, din prea mult servilism, directorul Centrului Şopârliţa, Ilie Gheorghe, a confundat unitatea cu sediul de partid al şefului C.J. - care participă în alegeri din partea unei formaţiuni parlamentare, şi a lipit afişe electorale ale acestuia până şi pe poarta de acces în incintă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite