Concursuri cu premii la Plaja Oltului cu ocazia unei acţiuni de prevenire a consumului de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soare, plajă, o băutură rece, concursuri, premii, aceasta a fost atmosfera de duminică de la Plaja Oltului din Slatina în care s-a desfăşurat o acţiune oficială de prevenire a consumului de droguri.

Iniţiatori ai acţiunii au fost IPJ Olt, Agenţia Naţională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Olt, precum şi Societatea Naţională de Cruce Roşie Filiala Olt.

Scopul a constat în conştientizarea celor prezenţi la Plaja Oltului a riscurilor la care s-ar expune ei, rudele şi prietenii lor dacă ar consuma droguri sau alte substanţe interzise. Membrii forurilor iniţiatoare ale acţiunii au vorbit cu cei prezenţi la plajă + copii şi adulţi, au împărţit fluturaşi cu teme specifice acţiunii şi i-au informat care sunt semnele şi simptomele consumului de droguri şi substanţe halucinogene, oferind totodată şi sfaturi prin care să prevină capcana acestor substanţe.
“Acţiunea de azi face parte dintr-o campanie de prevenire a consumului de droguri şi a infracţiunilor asociate. Scopul nostru este să aducem în atenţia populaţiei ce înseamnă consumul de droguri şi substanţe halucinogene şi cum se pot feri de acestea atât ei, dar şi cunoscuţii lor”, a spus cms.şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

image

Reprezentanţi ai forurilor iniţiatoare ale acţiunii au împărţit fluturaşi pe plajă despre riscurile consumului de droguri

Atenţie la semnele consumului de droguri

O persoană fi descoperită că a consumat droguri dacă are pupilele mărite şi ochii roşii, îi este sete, are un mers nesigur şi este ameţită, îi este foame şi mănâncă multe dulciuri, emană un miros specific de frunze arse şi nu îşi aminteşte ce s-a întâmplat recent. Pe termen lung, consumul de marijuana produce diferite tipuri de cancer, tulburări ale sistemului respirator (tuse, strănut, răceli frecvente) şi scăderea imunităţii, tulburări de memorie cu dificultăţi de învăţare, precum şi anxietate şi schimbări ale stării psihice, izolare, apatie.
Dacă o persoană a consumat heroină, prezintă pupile mici, emană un miros specific de oţet, este palid şi nu are poftă de mâncare, simte nevoia de a fuma, are insomnie şi arată indiferenţă faţă de cei din jur. O persoană care a consumat amfetamine are pupilele dilatate, transpiră abundent, simte uscăciune în gură, nu are poftă de mâncare, este vorbăreţ şi euphoric sau prezintă tulburări psihice cu comportament agresiv şi iraţional.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite