Slatina: Concurs între pompierii olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de pompieri din întreg judeţul au demonstrat ieri că sunt pregătiţi să facă faţă oricărei situaţii de urgenţă, în cadrul concursului judeţean organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Pompierii de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă şi cei de la marile fabrici din judeţ şi-au dovedit ieri abilităţile la faza judeţeană a concursului profesional organizat de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) la Slatina.

Concurenţii au fost încurajaţi de colegi

Antrenaţi şi stăpâni pe ei, salvatorii au îmbrăcat echipamentele de protecţie şi au aşteptat cu nerăbdare să le vină rândul. Au venit la Slatina să îşi dovedească pregătirea voluntarii de la Stoicăneşti, Radomireşti, Spineni şi Corabia. Alături de ei au concurat şi salvatorii de la marile fabrici, Alro, TMK Artrom şi Scehla Ciureşti.
Colegii, prietenii şi rudele i-au încurajat în permanenţă  pe concurenţi. „Hai, aleargă!“ „Du-te, du-te!“ , „Mai repede!“, „Atenţie la ostacole!“ „Bravo, bine!“, s-a auzit pe teren şi în tribune, la fiecare probă. Printre susţinători s-a numărat şi fiul unuia dintre pompieri. „Îmi plac foarte mult aceste concursuri. Vin de fiecare dată cu tatăl meu. Am fost şi la concursurile interjudeţene de la Reşiţa şi Drobeta Turnu Srverin“, a spus, încântat, Augustin Bărbulescu.

Probe dificile

Echipele de pompieri s-au împărţit rapid pe teren, pentru prima probă, cea de stafetă. Conştineţi că fiecare secundă contează în timpul intervenţiilor, salvatorii şi-au luat rorul în serios şi au încercat să scoată cel mai bun timp în concurs. Au sărit peste parapeţi, au escaladat garduri şi au trecut printre obstacole, apoi a predat cu mândrie ştafeta colegilor care îi aşteptau la linia de sosire. „Este pentru prima dată când particip la un astfel de concurs şi mi-a plăcut foarte mult. Ne-am pregătit cu toţii şi sperăm să obţinem rezultate bune“, a spus, la finalul probei, Marinel Lepădatu, de 18 ani, din Radomireşti.
La proba a doua, de îndemânare, pompierii au sărit în viteză peste un parapet şi au mers cu furtunele pe bârnă. La final, juriul, format din reprezentanţi ai ISU, a stabilit că cei mai pregătiţi au fost voluntarii din Stoicăneşti şi pompierii de la Centrul Rivergate, care lucrează pentru uzina ALRO. „Câştigătorii vor merge mai departe la faza interjudeţeană a concursului, care se va ţine anul acesta la Slatina, între 1 şi 15 iulie. Ei vor concura cu pompieri din alte cinci judeţe din partea de sud a ţării“, a spus locotenent colonelul Vasile Fota, unul dintre organizatori.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite