Compozitorul Eugen Doga premiază la Slatina calitatea şi mesajul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Doga, compozitor muzica "Maria Mirabela"
Eugen Doga, compozitor muzica "Maria Mirabela"

Alături de specialişti din mai multe ţări, compozitorul Eugen Doga, cunoscut în special pentru mjuzica filmelor „Şatra” şi „Maria Mirabela”, are o sarcină dificlă: de a premia cea mai bună proiecţie înscrisă la Dream Fest Cinema Slatina.

12 proiecţii din Germania, Cehia, India, Danemarca, Spania, Elveţia, România, Ucraina, Norvegia, Cehia şi Rusia s-au înscris la prima ediţie a Festivalului internaţional de film pentru copii găzduit la Slatina. Primele două filme- „Here comes Lola” (Germania) şi „Povestea micilor cavaleri” (Cehia) au rulat ieri, bucurându-se de o atenţie deosebită atât din partea publicului, dar şi din partea unui juriu format din specialişti recunoscuţi pe plan internaţional.

FOTOGALERIE/ „Dream Fest Cinema” a transformat Slatina într-un oraş al copilăriei

Membru al juriului, compozitorul rus Eugen Doga, ne-a declarat aseară după festivitatea de deschidere a Dream Fest Cinema că nu va avea o sarcină uşoară la Slatina, iar principalele sale criterii de selecţie a celuei mai bune proiecţii sunt calitatea şi mesajul. „Sper să vină copii mulţi la acest festival, pentru că numai aşa vom avea un spectacol adevărat. În general, eu nu am preferinţe, pentru că dacă m-aş opri la un film sau la o coloană muzicală anume, nu aş mai fi critic. Principalele criterii de selecţie vor fi calitatea şi mesajul, dar şi aprecierea publicului. Generaţia mică nu prea înţelege arta, ci mesajul, iar reacţia în cazul lor este importantă. Am văzut astăzi două proiecţii bune. Mi-a plăcut în special primul, cu un puternic mesaj. Fiecare în parte- creatorii şi spectatorii aşteaptă ca filmul lor să fie apreciat la justa sa valoare şi eu sper să nu dezamăgim pe nimeni”, a declarat Doga.

Eugen Doga
- Renumit compozitor, autorul muzicii mai multor filme de succes
- Membru titular al Academiei de Ştiinţe a Moldovei din 1992
- Decorat cu înalte distincţii: Maestru Emerit al Artei din Republica Moldova, Ordinul Dinamo România în grad de Comandor, Medalia „Mihai Eminescu”, Medalia de Aur „Omul secolului XX” SUA, 1998.


Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite