Clubul nautic pe râul Olt aşteaptă avizul de utilizare a luciului de apă, condiţie pentru finanţarea europeană a proiectului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au votat astăzi o nouă valoare a proiectului „Amenajare Club Nautic şi de Agrement Plaja Olt”. Primăria aştepteaptă finanţarea proiectului, problema proprietăţii luciului de apă fiind în sfârşit rezolvată între ministerele Economiei şi Mediului.

Planuri pentru slătineni: plimbări pe Olt şi cultură pe Grădişte

În noiembrie 2009, Primăria Slatina a depus proiectul privind amenajarea unui club nautic şi Plajei Olt, solicitând prin Programul Operaţional Regional finanţare nerambursabilă în valoare de 10,17 milioane lei, valoarea totală a proiectului fiind de 34,66 milioane lei. Proiectul a fost declarat eligibil anul trecut, însă nu a primit finanţare deoarece nu putea face dovada proprietăţii luciului de apă. A fost nevoie de intervenţia primului ministru pentru ca cele două ministere- al Economiei şi al Mediului, să se pună de acord, stabilind că barajele de pe Olt aparţin Ministerului Economiei, prin Hidroelectrica, luciul de apa este al Ministerului Mediului, dar cel de la Plaja Olt a fost concesionat de Hidroelectrica. Acum se aşteaptă avizul privind concesionarea luciului, de primirea căruia este condiţionată şi valoarea nerambursabilă primită din partea Uniunii.
„Săptămâna aceasta am avut o întâlnire la Ministerul Economiei cu consultantul care se ocupă de implementarea proiectului şi sper să avem, cât de curând, un răspuns privind obţinerea avizului, cu atât mai mult cu cât aşteptăm şi vizita în teren a reprezentaţilor ADR. Dacă nu vom obţine acest aviz, vom pierde nu proiectul, ci o cotă –parte din suma suportată de Uniune”, a spus administratorul public Minel Prina.
Astăzi consilierii locali au aprobat deja o scădere a contribuţiei nerambursabile, de la cele 10,17 milioane lei la 9,4 milioane lei. Dacă primăria nu va primi avizul, participarea sa la proiect va creşte la 25 de milioane lei.
Proiectul cuprinde reamenajarea integrală a insulei existente- plajă, piscină, vestiare, grup sanitar, duşuri, etc; pistă caiac canoe; teren minifotbal, teren tenis, decoturf, zonă tir cu arcul, teren minigolf, teren volei pe nisip, pistă biciclete; amenajarea unui restaurant permanent, căsuţe agrement.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite