Arteziana de pe Primăverii a secat pe termen nelimitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parte integrantă a unui parc de nici 200 mp, arteziana cu pricina va suporta cea de-a treia operaţie de face-lift în cinci ani

Fântâna arteziană din singurul parc existent în cartierul Crişan din municipiul Slatina va fi modernizată... din nou. Locuitorii de pe strada Primăverii din vecinătatea corpului de blocuri ZA aşteaptă cu nerăbdare de aproape cinci ani ca autoritățile locale să finalizeze așa cum trebuie una dintre cele mai importante și dezirabile investiţii în zonă: o fântână arteziană şi un parc de nici 200 de metri pătraţi.
Terminată oficial în vara anului 2006, arteziana care se încăpăţânează să funcţioneze a pus probleme încă de la început investitorilor şi primăriei totodată. Persoanele care se pot lăuda că au văzut arteziana funcţionând se pot număra pe degetele de la o mână. Nici măcar cei care locuiesc în imediata vecinătate nu îşi amintesc să fii văzut apă în arteziană.

13.000 de lei pentru a treia încercare


Ceea ce ar fi trebuit să fie o oază de verdeață în peisajul local arată acum dezolant. În cursul zilei, părculețul este părăsit deoarece nu există niciun copac care să ofere vreun pic de umbră, zgârcenia edililor fiind des blestemată în acest sens de locatarii blocurilor din zonă. Locul este mai populat la orele serii în special, după ce căldura se domolește și oamenii se pot așeza pe bănci. Oficial, autorităţile au investit în anul 2006 pentru amenajarea parcului 100.000 de lei, aici intrând şi montarea fântânii. La vremea respectivă, după ce plângerile şi reclamaţiile locatarilor din zonă au început să se înmulţească pe tema nefuncţionării artezienei, primarul Darius Vâlcov dădea vina pentru problemele respective pe firma care câştigase licitaţia, SC AC IND SRL. Mai precis, firma era acuzată că greşise chiar planul de bază al investiţiei deoarece nu a prevăzut anumite legături subterane pentru dirijarea apei către fântână. Pentru a îndrepta situaţia, autorităţile au schimbat de două ori structura fântânii arteziene, doar-doar aceasta va funcționa. Totul a fost în zadar. Dar lucrurile promit să se schimbe. Cel puţin aşa promit autorităţile. Din nou.
În maximum două săptămâni, arteziana cu pricina va avea o nouă faţă. Lucrarea va fi efectuată acum de cei de la SC Hiwaters SRL Rm. Vâlcea. “Această fântână arteziană a ridicat probleme de la început. Deşi a fost printre primele pe care le-am montat în oraş, a ajuns să fie ultima ca şi funcţionare. Acum ne-am apucat iarăşi de ea şi sperăm ca, de data aceasta, să o vedem cu toţii funcţionând, iar oamenii din zonă şi trecătorii să fie în sfârşit mulţumiţi”, a afirmat administratorul public al urbei, Minel Prina. Acesta a precizat că suma alocată în acest an va fi de aproape 13.000 lei. Noua faţă a artezienei buclucaşe va consta într-o sferă prevăzută cu “ţepi” din care va ţâşni apa.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO

Parc doar pe hârtie

 „Acum vreo cinci ani a venit domnul primar pe aici și ne-a promis că nu ne va părea rău că am suportat zgomotul excavatoarelor cât s-a lucrat aici. Dar am ajuns în 2011 și totul arată cum jalnic. Au plantat 4-5 puieți când au terminat lucrarea, când aici ar fi trebuie să fie plantați 30-40 de pomi pentru a se obține efectul dorit – umbră și o imagine potrivită unui parc. Sunt foarte mulți copii în zonă, unde să stai cu ei ?!... În soare ?!... Aici nu este pic de umbră, nu e nici dracu’ pe băncile astea ziua că te coci. Măcar fântâna asta dacă ar fi făcut-o cum trebuie, nu în bătaie de joc”, a declarat Alexandru Popa, unul dintre locatarii zonei.


Consorţiu stăpân pe Slatina

SC HIWATERS SRL Rm. Vâlcea este, alături de RUPIAH SRL Slatina şi FRAICON SRL Bucureşti, una dintre firmele consorţiului ce a câştigat în 2010 contractul de concesiune a serviciului public de administrare a domeniului public şi privat Slatina. Contractul prevede întreţinerea, dezvoltarea şi amenajarea parcurilor, a spaţiilor verzi, a locurilor de joacă şi a fântânilor arteziene din Slatina.


CIFRE
800 MILIOANE LEI. Aceasta este suma contractului de concesiune a domeniului public Slatina încheiat pe 30 ani de consorţiul de firme care a pus stăpânire pe Slatina.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite