Slatina: Citeşte aici regulamentul de funcţionare a parcărilor din Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Slatina şi SC Imobiliare Consloc, firma al cărei acţionar majoritar este Consiliul Local şi care se ocupă de administrarea parcărilor, au stabilit Regulamentul de Functţonare al parcărilor din oraş.


Parcările publice din municipiul Slatina se împart în următoarele categorii:
- Parcări curente cu plată;
- Parcări  ocazionale cu plată;
- Parcări cu plată pentru toate categoriile de autovehicule.
   
PARCĂRILE CURENTE CU PLATĂ


Parcările curente cu plată vor fi semnalizate cu indicatoare de semnalizare în funcţie de zona de taxare şi cu plăcuţe adiţionale pentru modul de parcare şi staţionare(longitudinal, oblic,
Staţionarea şi parcarea în parcările  curente cu plată este permisă autovehiculelor cu masa maximă autorizată până la 3,5 tone, numai cu condiţia deţinerii de permise de parcare, cumpărate anticipat şi expuse la loc vizibil în interiorul autoturismului, lipite pe parbrizul autoturismului, conform instrucţiunilor de folosire a permiselor de parcare  tipărite pe acestea şi care să nu depăşească dimensiunea marcajului.
Nu au dreptul de a parca si de a obtine vigneta autoutilitarele, microbuzele, autocarele si autospecialele.
Fac excepţie de la aceste prevederi vehiculele de intervenţie, salvare, pompieri, poliţie, jandarmerie, Ministerul Justiţiei, M.Ap.N., Ministerul Administraţiei şi Internelor, Poliţia Comunitară, aflate în misiune.


Perimetrele în care se aplică sistemul de taxare pe bază de permise de parcare, sunt împărţite în trei zone :
- zona A de taxare, permis de parcare  pe fond portocaliu;
- zona B de taxare, permis de parcare    pe fond albastru;
- zona C de taxare, permis de parcare  pe fond verde.


Încadrarea pe zone de taxare a parărilor curente cu plată este următoarea:
În anul 2010 taxele pentru utilizarea parcărilor curente cu plată vor fi următoarele:
- taxă parcare curentă zona A - 150 lei/an şi 15 lei/săptămână
Pt. anul 2010 se va achita suma aferenta ultimilor 4 luni, respectiv 1 septembrie-31 decembrie. Valoarea unei vignete zona A pentru anul 2010 va fi de 50 de lei.
- taxă parcare curentă zona B- 100 lei/an şi 10 lei/săptămână
Pt. anul 2010 se va achita suma aferenta ultimilor 4 luni, respectiv 1 septembrie-31 decembrie. Valoarea unei vignete zona B pentru anul 2010 va fi de 34 de lei
- taxă parcare curentă zona C- 20 lei/an şi 2 lei/săptămână.
Pt. anul 2010 se va achita suma aferenta ultimilor 4 luni, respectiv 1 septembrie-31 decembrie. Valoarea unei vignete zona C pentru anul 2010 va fi de 7 de lei
Taxele vor fi stabilite anual prin hotărâri ale Consiliului Local Slatina .


Permisele de parcare sunt puse în vânzare astfel:
- la chioşcurile de ziare,  in numar de 10 situate in:
- Str. Cornisei (Nicolesti)   
- Str. Crisan (Spitalul Judetean)
- Piata Fratii Buzesti   
- Str. Independentei (Magazinul Winmarkt)   
- Piata Basarabi
- Bdul A. I. Cuza (Fabra)   
- Str. Ec. Teodoroiu (Ambulanta)
- Bdul A. I. Cuza (Unitatea Militara)
- Bdul A. I. Cuza (Politia Circulatie)
- Str. Primaverii (intersectie cu str. Unirii)
- la casieria societatii comerciale IMOBILIARE CONSLOC S.R.L DIN BVD. A. I. Cuza, bl. CAM1, parte;
- la casieria situata la parterul blocului FA 21 de pe Bulevardul A. I. Cuza .
Permisele de parcare vor fi puse în vânzare în trei variante, atestă plata taxei de parcare pe o perioadă de 1 an şi/sau o săptămână ( pt anul 2010 plata taxei se va face pt 4 luni, respectiv 1 septembrie-31 decembrie 2010) şi  asigură drept de staţionare şi parcare în perioada indicată, în toate parcările publice curente cu plată existente în municipiul Slatina, în funcţie de zona de taxare şi în limita locurilor disponibile după cum urmează:
- deţinătorul de permis de parcare pe fond portocaliu, are drept de staţionare şi parcare în zona A, B, şi C de taxare;
- deţinătorul de permis de parcare pe fond albastru, are drept de staţionare şi parcare în zona B şi C de taxare;
- deţinătorul de permis de parcare  pe fond verde, are drept de staţionare şi parcare în zona C de taxare.


Programul de funcţionare al parcărilor publice curente cu plată este următorul: de luni până duminica, în intervalul orar: 0000 – 24 00 .
Parcarea sau staţionarea autovehiculelor în parcarea curentă cu plată este regulamentară dacă utilizatorul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
- să achiziţioneze permisul de parcare înainte de ocuparea locului de parcare;
- poziţionarea autovehiculului potrivit indicaţiilor conţinute de indicatorul Parcare curentă cu plată, în limitele marcajului rutier care delimitează zona de staţionare;
- afişarea permisului de parcare prin lipire pe parbriz, vizibil din exterior, potrivit instrucţiunilor înscrise pe ea;
- nu depăşeşte timpul de staţionare la care are dreptul potrivit termenului de valabilitate a permisului de parcare.
Se interzice staţionarea şi parcarea, autovehiculelor declarate fără stăpân abandonate, autovehicule neînmatriculate sau aflate într-o stare tehnică necorespunzătoare, vehicule industriale, camioane, remorci, maşinilor agricole, camioane şi a tuturor  mijloacelor de transport cu masa peste 3,5 tone şi a autoutilitarelor, microbuzelor, autocarelor, autospecialelor cu masa maximă autorizată până la 3,5 tone, precum şi a celor care depăşeşte dimensiunea marcajului, în parcările publice curente. Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu blocarea şi ridicarea autovehiculului.


Se interzice :
a) ocuparea locurilor de parcare cu diverse obiecte sau inscripţii, obiectele vor fi ridicate ;
b) repararea sau executarea lucrărilor de întreţinere a autovehiculelor în parcările curente cu plată;
c) parcarea autovehiculelor în parcările curente cu plată fără a avea afişat permisul de parcare, cu vizibilitate din exterior; nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu blocarea şi ridicarea autovehiculului;
d) parcarea autovehiculelor în parcările curente cu plată după ce a expirat perioada de valabilitate a permisului de parcare sau cu permis de parcare care nu corespunde zonei respective; nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu blocarea şi ridicarea autovehiculului;
e) distrugerea platformei prin scurgeri de ulei, benzină;
f) parcarea necorespunzătoare care are ca efect blocarea utilizării parcărilor de alte autoturisme; nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu blocarea şi ridicarea autovehiculului;
g) parcarea altor mijloace de transport pe locurile rezervate persoanelor cu handicap. nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu blocarea şi ridicarea autovehiculului;
h) parcarea mijloacelor de transport care depăşesc dimensiunea marcajului; nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu blocarea şi ridicarea autovehiculului.

PARCĂRILE OCAZIONALE CU PLATĂ

Parcările ocazionale cu plată sunt parcări publice şi sunt exploatate în regim de autotaxare. Utilizarea lor se face pe bază tichetelor de parcare, tichete emise de automate de vânzare a tichetelor-parcometre. Tichetul de parcare este valabil pentru întreaga durată de timp plătită.
Parcările ocazionale cu plată vor fi semnalizate cu indicatoare de semnalizare şi cu plăcuţe adiţionale pentru modul de parcare şi staţionare(longitudinal, oblic, perpendicular cu bordura).  

                                                                                                  
Staţionarea şi parcarea în parcările  ocazionale cu plată este permisă autovehiculelor cu masa maximă autorizată până la 3,5 tone numai cu condiţia să nu depăşească dimensiunea marcajului şi deţinerea de tichete, cumpărate anticipat şi expuse în mod obligatoriu în interiorul vehiculului, pe bord, sub parbriz, de preferat în suport special, astfel încât toate datele inscripţionate să fie vizibile din exterior. Dacă nu se poate identifica tichetul de parcare, se aplică sancţiunile prevăzute de prezentul regulament.
Este interzisa parcarea autoutilitarelor, microbuzelor, autocarelor si a autospecialelor. 
Fac excepţie vehiculele de intervenţie salvare, pompieri, poliţie, jandarmerie, Ministerul Justiţiei, M.Ap.N., Ministerul Administraţiei şi Internelor, Poliţia Comunitară, aflate în misiune.
Tichetele  atestă plata taxei de parcare pe o perioadă de  2 ore şi  asigură drept de staţionare şi parcare pe perioada indicată, în toate parcările ocazionale cu plată existente în municipiul Slatina, în limita locurilor disponibile.
În anul 2010 taxa de  parcare ocazională va fi în cuantum de  1,5 lei/2h.Taxele vor fi stabilite anual prin hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Slatina.
Programul de funcţionare al parcărilor ocazionale cu plată este următorul: de luni până vineri, în intervalul orar: 0800 – 20 00 .
În intervalul de timp 2000 - 0800 şi sâmbăta şi duminica, staţionarea şi parcare în parcările ocazionale cu plată este gratuită dacă nu este astfel semnalizată, pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată până la 3,5 tone cu excepţia autoutilitarelor, microbuzelor, autocarelor, autospecialelor şi care se încadrează în dimensiunile marcajului şi posedă permis de parcare în zonă.
Se interzice staţionarea şi parcarea, autovehiculelor declarate fără stăpân, abandonate, autovehicule neînmatriculate aflate într-o stare tehnică necorespunzătoare, vehicule industriale, camioane, remorci, maşinilor agricole şi a tuturor mijloacelor de transport cu masa peste 3,5 tone şi a autoutilitarelor, microbuzelor, autocarelor, autospecialelor, în parcările publice ocazionale cu plată, precum şi cele care nu se încadrează în dimensiunile marcajului. Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu blocarea şi ridicarea autovehiculului;


Se interzice :
a) ocuparea locurilor de parcare cu diverse obiecte sau inscripţii, obiectele vor fi ridicate ;
b) repararea sau executarea lucrărilor de întreţinere a autovehiculelor în parcările ocazionale cu plată;
c) parcarea autovehiculelor în parcările ocazionale cu plată fără a avea afişată  tichetul de parcare, cu vizibilitate din exterior; nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu blocarea şi ridicarea autovehiculului;
d) parcarea autovehiculelor în parcările ocazionale cu plată după ce a expirat perioada de valabilitate a  tichetului de parcare; nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu blocarea şi ridicarea autovehiculului;
e) distrugerea platformei prin scurgeri de ulei, benzină;
f) parcarea necorespunzătoare potrivit indicatoarelor care are ca efect blocarea utilizării parcărilor de alte autoturisme; nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu blocarea şi ridicarea autovehiculului;
g) parcarea altor mijloace de transport pe locurile rezervate persoanelor cu handicap; nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu blocarea şi ridicarea autovehiculului;
h) parcarea mijloacelor de transport care depăşesc dimensiunea marcajului; nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu blocarea şi ridicarea autovehiculului.

PARCĂRI CU PLATĂ PENTRU TOATE CATEGORIILE DE AUTOVEHICULE

Parcările cu plată pentru toate categoriile de autovehicule sunt parcări publice amenajate la intrările în municipiul Slatina, parcări care vor fi stabilite ulterior prin hotărâri ale consiliului local .
    Staţionarea şi parcarea în Parcările cu plată pentru toate categoriile de autovehicule, este permisă tuturor autovehiculelor indiferent de destinaţie şi masă maximă autorizată, numai cu condiţia achitării taxei de parcare .
    În anul 2010 taxele pentru utilizarea parcărilor cu plată pentru toate categoriile de autovehicule vor fi următoarele:
- pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată până la 3,5 tone–10 lei/zi;
- pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată peste 3,5 tone–20 lei/zi.
Programul de funcţionare al parcărilor cu plată pentru toate categoriile de autovehicule este următorul: de luni până duminică, în intervalul orar 0000 – 24 00 .

REZERVAREA


În zonele de parcare curentă cu plată sau în zonele de parcare ocazională cu plată, pot fi rezervate locuri de parcare pentru agenţi economici, instituţii, societăţi bancare, fundaţii, la sediul S.C. IMOBILIARE S.R.L. prin semnarea unui contract. etc.
Rezervarea este permisă numai pentru vehicule a căror masă maximă autorizată nu depăşeşte 3,5 tone, precum şi a celor care se încadrează în dimensiunea marcajului.
Pentru agenţii economici societăţi comerciale, rezervarea operează asupra a maxim două locuri de parcare.
Plata locului rezervat se efectuează anual şi anticipat. Taxa de parcare pentru locul rezervat pentru anul 2010 este în cuantum de 1.000 lei/an. Taxele vor fi stabilite anual prin hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Slatina.
Pentru rezervarea locurilor de parcare solicitantul încheie cu administratorul parcărilor publice cu plată din municipiul Slatina contract de rezervare. Locul rezervat este indicat prin marcarea locului cu ,, REZERVAT”. Marcajul locului rezervat se realizează de către administratorul parcărilor publice cu plată pentru locurile de parcare indicate conform contractului de rezervare. 

Zona A

B-dul A I Cuza (între Mag. Oltul si Vâlcea)
str. Aleea Lalelelor
Str. Primaverii (între Vâlcea si Policlinica Helios)    
Str. Unirii
Str.Crisan    
Str. Aleea Muncii
b-dul N. Titulescu(între Hotel Parc si Trezorerie)    
Str. Victoriei
Str. Vederii    
Str. Pacii
Str. Libertatii
Str. Trandafirilor
Str. Independentei    
Str. Sevastopol    
Str. Ana Ipatescu
Str. Ghioce

Zona B

b-dul A I Cuza(între Vâlcea si str. Piata Garii)   
Str. Draganesti
Str. Primaverii(între Policlinica Helios si intersectia cu str. Cornisei)   
Str. Tunari
Str. Prelungirea Primaverii   
Str. Gladiolei
b-dul N. Titulescu (între Trezorerie si intersectia cu str.N. Balcescu)   
Str. Crizantemei
Str. Ionascu   
Str. Ecaterina Teodoroiu
Str. Dinu Lipati   
Str. Vailor
Str. Oituz   
Str. Cuza Voda
Str. Fratii Buzesti   
Str. Elena Doamna
Str. Lipscani   
Str. Plevnei
Str. M. Eminescu   
Str. Garofitei
Str. Vintila Voda   
Str. Aleea Tineretului
Str. George Poboran   
Str. Dorobanti
Str. M. Kogalniceanu   
Str. Ciresoaia
Str. Horia    
Str. Aleea Rozelor
Str. Closca   
Str. Mânastirii(pâna la intersectia cu str. Aleea Rozelor)
Str. Zmeurei
Str. Înfratirii   
Str. Arcului(pâna la Directia Agricola)
Str. Aleea Marului   
Str. Serg. Maj. Dorobantu C-tin
Str. Prelungirea Crisan   
Str. Arinului
Str. Textilitului   
Str. Aleea Florilor
Str. Toamnei   
Str. Aleea Plopilor
Str. Aleea Macului   
Str. Aleea Bradului
Str. Tipografului   
Str. Basarabilor
Str. Pitesti   
Str. Centura Basarabilor
Str. Cireasov   
Str. Teiului
Str. Piata Garii   
Str. Cazarmarii
Str. Prelungirea Tunari   
Str. Ciresului
Str. Artileriei   
Str. Aleea Castanilor
Str. Nicolae Iorga   
Str. Strandului
Str. Marasti   
Str. Eugen Ionescu
Str. Caloianca    
Str. Aleea Textilistului

Zona C

Str. Ion Morosanu   
Str. Ograzii
Str. Caloianca   
Str. Gradinitei
Str. Tudor Vladimirescu   
Str. Sfântu Nicolae
Str. Nordului
Str. Maior Ion Munteanu
Str. Izvorului   
Str. Ghiocei
Str. Constantin Brâncoveanu   
Str. Elena Fântâneanu
Str. Constructorului   
Str. Salciilor
Str. Cazinoului   
Str. Zorilor
Str. Sperantei   
Str. Cotesti
Str. Ulmului   
Str. Stejarului
Str. Armasului   
Str. Gen. Emanoil Ionescu
Str. Agricultorului   
Str. Aleea Oltului
Str. Puturi   
Str. Fundatura Basarabilor
Str. Nicolae Buica   
Str. 1 Decembrie 1918
Str. Theodor Georgescu   
Str. Silozului
Str. Dumitru Dobrescu   
Str. Depozitelor
Str. 13 Decembrie   
Str. Livezi
Str. Malul Livezi   
Str. Panselelor
Str. Alexandru Varipatti   
Str. Marasesti
Str. N. Balcescu   
Str. Dealu Viilor
Str. Vlad Tepes   
Str. Viilor
Str. Andrei   
Str. Prof.P.S.Aurelian
Str. Alexe Nicolau   
Str. Oituz
Str. Varianta Oituz   
Str. Recea
Str. Milcov   
Str. Gen. Aurel Aldea
Str. Aleea Czarmii   
Str. Piata Ecaterina Teodoroiu
Str. Strehareti   
Str. Grivitei
Str. Sopot   
Str. Milcovului
Str. Oltului   
Str. Pandurului
Str. Banului   
Str. Cimitirului
Str. Grigore Alexandrescu   
Str. Garoafelor
Str. Aleea Gradistei   
Str. Zambilelor
Str. Aldescu   
Str. Popa Sapca
Str. Salcâmului   
Str. Dimitrie Caracostea
Str. Dinicu Golescu   
Str. Crinului
Str. Liliacului   
Str. Izvorului
Str. Jianu   
Str. Abatorului
Str. Recea   
Str. Fundatura Sopot
Str. Canal Sopot   
Str. Poenii
Str. Câmpului                      
Str. Profesor Alexe Marin
Str. Strandului   
Str. Mânastirea Clocociov
Str. Gradistei   
Str.Vulturului
Str. Zorleasca   
Str. Fundatura Oltului
Str. Fundatura Uzinei   
Str. Zavoiului
Str. Fântânilor   
Str. Alice Botez
Str. Fundatura Zavoiului   
Str. Gheorghe Kitulescu
Str. Boiangiului   
Str. Eroilor
Str.  Corcodusului   
Str. Prunilor
Str. Visinilor   
Str. Scolii
Str. Vadului   
Str. Lacului
Str. Nucului   
Str. Islazului
Str. Mestesugarilor   
Str. Magurii
Str. Profesor Theodor Burca   
Str. Podgoriilor
Str. Profesor Marin S. Andreian   
Str. Arcului(de la Directia Agricola)
Str. Aleea Viorelelor   
Str. Armoniei
Str. Aleea Poet Florin Dimitrie   
Str. Aleea Spicului
Str. Aleea Violetei   
Str. Piata Comunala
Str. Prelungirea Gr. Alexandrescu   
Str. Vulturului

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite