Slatina: Cirezi de vaci pasc la intrarea în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La intrarea în Slatina zeci de animale stau liniştite pe iarbă sau se plimbă printre maşini

Imaginea “boemă” te duce cu gândul la păşiunile de la ţară, numai că bătrânii care spun poveşti au fost înlocuiţi cu copiii rromilor, iar bălţatele cu nişte vaci murdare şi slabe. Oamenii spun că nimeni nu le face nimic şi că nu au unde să îşi pască animalele. “Să pună gard aici ca să nu mai intrăm. Cu ce să le hrănim? Stăm şi noi pe unde putem”, spune tanti Florea care stătea de pază la vacile care păşteau în fostul parc de la intrarea din oraş, acum un loc părăsit. Fostul proprietar a câştigat terenul în instanţă, dar pentru că este considerat parc nu poate construi aici nimic, iar autorităţile locale nu au bani să răscumpere terenul.

Păscut de weekend

În faţa Stadionul 1 Mai şi vis-à-vis de hotelul Zytto al lui Răzvan Raţ, a altă cireadă paşte liniştită, de data acesata exact pe terenul primăriei. Mai încolo stă şi un cal. “Nu ne face nimeni nimic. Mai vin comunitarii şi ne gonesc, dar după ce patrulează ei cât patrulează, ne întoarcem”, a spus Ionuţ, un băiat care păzea vacile.
Azi a fost un caz fericit când animalele au fost supravegheate. De multe ori, caii, vacile şi chiar porcii cetăţenilor se plimbă nestingheriţi pe drum, printre autoturisme. “Este bătaie de joc, nu vedeţi cum arată oraşul. Zici că eşti la ţară, nu în municipiu. În stânga vaci, în dreapta vaci. Trebuie să îi oprească pe oamenii ăştia care se cred acum 100 de ani. O să ajungă şi în centru, că acolo e mai multă”, a spus Iulian Mihuţ, de 32 de ani.
Reprezentanţii primăriei spun că cetăţenii de etnie rromă profită de zilele de weekend şi îşi aduc animalele la oraş la păscut. Singura sancţiune pe care o primesc este că li ridică animalele. “Profită de zilele libere, că e linişte în oraş. Dacă îi prindem le ridicăm animalele şi le ducem la adăpostul de câini. Vaci am luat mai puţin, majoritari sunt caii. Nu le dăm amenzi pentru că nu au cu ce să le plătească”, a explicat Florin Ciocan, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite