Slatina: Începe modernizarea centrului de la Cezieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Începe modernizarea centrului de la Cezieni
Slatina: Începe modernizarea centrului de la Cezieni

Proiectul ”Modernizare Centru de Recuperare Persoane cu Handicap Cezieni” al cărui beneficiar este Consiliul Judetean (CJ)Olt are o valoare totală de aproape 3,5 milioane lei.

Reprezentaţi ai mai multor instituţii judeţene, împreună cu membri din conducerea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Sud-Vest Oltenia şi Consiliului Judeţean Olt s-au întâlnit astăzi la Slatina pentru a semna proiectul de finanţare ce vizează modernizarea centrului pentru persoane cu handicap din comuna Cezieni. Lucările vor demara în curând şi se vor finaliza în cel mult doi ani.

Complexul va fi complet refăcut

Cea mai mare parte a fondurilor necesare derulării acestei investiţii, respectiv aproape 2,5 miloane lei, sunt nerambrusabile şi provin de la Fondul European de Dezvoltare Regională. Statul va aloca un buget de peste 300.000 lei, iar Consiliul Judeţean Olt, care set beneficiarul lucării, va contribui cu apoximativ 70.000 lei.
Cu cei aproape 3,5 milioane lei, imobilul va fi complet modernizat. Se reabilitează atât camerele în acre locuiesc cele 73 de persoane cu handicap, cât şi coprurile care adăpostesc spălătoria şi uscătoria. Vor fi de asemenea refăcute reţeau de apă, cea de canalizare şi staţia de epurare, drumul de acces către clădire, iluminatul exterior, platforma de gunoi menajer şi gardul care împrejmuieşte clădirea. „Vor fi achiziţionate echipamente pentru cabinetul medical, dar şi la blocul alimentar, unde se vor aduce o plită electrică, maşină de spălat vase, robot de bucătărie industrial, boiler electric şi multe altele. Vor fi aduse echipamente moderne pentru recuperare şi gimnastică, nănci şi mese pentru parcul din incintă“, a explicat Paul Stănescu, preşedintele CJ.

Află ce alte poiecte în domeniul social pregăteşte ADR Sud-Vest Oltenia din Adevărul de Seară de astăzi!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite