Slatina: Cercetaşii curăţă munţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Cercetaşii curăţă munţii
Slatina: Cercetaşii curăţă munţii

Cercetaşii slătineni au mers la munte pentru a strânge deşeurile alimentare lăsate de turişti. Aceştia au adunat sute de conserve de  pe marginea lacului Câlcescu din munţii Parâng.

Tinerii cercetaşi s-au întors din Munţii Parâng unde au participat la acţiunea „Adoptă un lac”, susţinută de Ministerul Tineretului. Scopul acestei excursii a fots curăţirea lacurilor glaciare din munţii Parâng.
Cercetaşii slătineni au  „adoptat” lacul Câlcescu care este situat în munţii Parâng. Elevii din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional Nicolae Titulescu  au avut foarte mult de lucru în misiunea de a proteja şi conserva mediul. „ La această acţiune au participat 10 cercetaşi, de vârste „exploratori”, de la Colegiul Nicolae Titulescu împreună cu doi adulţi. Cercetaşii au participat la curăţirea zonei marginale a lacului, de cutiile de conserve lăsate de turişti şi depozitarea lor în amenajări de pietre. Lacul Câlcescu este un lac glaciar ce se află în „Căldarea Dracului” din munţii Parâng şi este situat la o altitudine de 1935 de metri.” a spus Florin Chintescu, şeful centrului de cercetaşi din Slatina.

Au refăcut momâile ciobanilor

Fiecare acţiune desfăşurată de către cercetaşi este bazată pe protejarea şi conservarea mediului înconjurător.
 Tinerii cercetaşi au avut mult de lucru pentru a îndeplini obiectivele pe care şi le-au propus. Pe perioada acţiunii, cercetaşii au avut ca obiectiv curăţirea lacului Câlcescu, refacerea cu semnul de cruce roşie a traseului dintre Obârşia Lotrului şi Căldarea Dracului, iar cu triunghi roşu a traseului spre Hornul Lacurilor, precum şi refacerea a 100 de momâi, grămezi de pietre făcute de ciobani pentru a le folosi ca puncte de reper.
 De asemenea grupul de cercetaşi a construit în perioada şederii, trei vetre de lemn ecologice cu scopul de a îi face pe turişti să nu mai facă focul direct pe iarbă, ci în aceste vetre special amenajate. „Noi am venit aici pentru că ne place natura şi vom reveni de fiecare dată cu mare drag. Mi-a plăcut foarte mult, am dormit în corturi, iar mâncarea ne-am făcut-o noi. Este foarte important să respectăm mediul înconjurător. Păstraţi natura aşa cum aţi găsit-o şi luaţi înapoi deşeurile alimentare” sfătuieşte turiştii certaţi cu curăţenia, tânăra cercetaşă, Eugenia Moise de 18 ani din Slatina.

Aflaţi din Adevărul de Seară de astăzi ce vor face cercetaşii în perioada următoare!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite