Slatina: Centrul civic de 20 000 000 de lei inuagurat fără fast

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la centrul civic al oraşului se apropie de finalizare, dar din cauza crizei slătinenii nu vor avea parte de petreceri şi muzică bună la inaugurare. Dacă anul trecut edilii vroiau să îi aducă pe Zamfir şi Tudor Gheorghe, acum vor da pur şi simplu drumul la toate fântânile

Autorităţile locale promiteau în urmă cu un an de zile că inaugurarea centrului civic va fi o sărbătoare pentru întreg oraşul. Investiţia ar fi trebuit să fie un cadou de sărbători pentru slătineni, iar invitaţi de seamă ar fi fost Gheorghe Zamfir şi Tudor Gheorghe. Lucrarea nu s-a finalizat anul trecut, din lipsa banilor, dar şi din cauza obiceiului firmelor de construcţii de a întârzia, aşa că la sfârşitul acestei luni, oamenii se vor bucura de fântânile şi parcul unde  se fac ultimele lucrări. Muncitorii de la firma din China care a montat cele 6 fântâni fac probele, weekend-ul trecut, slătinenii bucurându-se de un show de lasere la arteziana mare din faţa Casei de Cultură Sindicatelor. Figurine de diferite mărimi şi culori s-au mişcat mai bine de oră pe muzică house şi clasică. . « Am făcut prima probă la lasere sâmbătă seara pentru că vrem ca în ultimele zile ale lunii septembrie să deschidem ofcial centrul civic şi să pornim toate fântânile. Nu o să facem nicio festivitate specială, nu o să fie niciun invitat de seamă sau vreo petrecere pentru că este criză, iar banii pe care îi avem preferăm să îi folosim pentru investiţii nu pentru petreceri », a spus Minel Prina, administrator public în cadrul Primăriei Slatina.

« Constructorii pot să organizeze ceva special la deschiderea centrului »

Edilii spun că dacă firmele de construţii SC CD CODALB SRL din Timişoara şi SC HIWATRES SRL din Râmnicu-Vâlcea vor să organizeze o deschidere, o să aibă sprijinul autoriotăţilor locale. « Constructorii pot să îşi facă imagine şi să organizeze ceva special la deschiderea centrului. Ar fi în interesul lor pentru că este vorba de o investiţie importantă. Din partea noastră, au tot sprijinul », a spus Prina. Pentru amenajarea centrului civic şi a parcului, Primăria Slatina a chletuit 20 000 000 de lei.

Şase fântâni şi zeci de mii de flori
În centrul civic sunt 6 fântâni aduse din China. Cea mai mare este muzicală şi are un calup de melodii şi joc de lasere şi lumini. O altă fântână este jucăuşă aşa cum este cea din centrul Constanţei. În parcul de lângă centru au fost amplasate o fântână de foc, unicat în România şi una cascadă. Tot aici au fost plantaţi peste 1000 de arbori, peste 1500 de arbuşti şi peste 70 000 de flori, au fost montate bănci şi vor fi amenajate şi locuri de joacă şi de relaxare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite