Caz şocant în comuna Schitu din Olt! Un copil a rămas parţial paralizat după un vaccin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul nu îşi mai poate mişca picioarele şi stă numai în braţele mamei
Copilul nu îşi mai poate mişca picioarele şi stă numai în braţele mamei

Un copil de un an şi patru luni din comuna olteană Schitu a paralizat parţial după ce a fost vaccinat de medicul de familie.

UPDATE Familia micuţului rămas parţial paralizat acuză medicul de familie din comună, Mariana Elena Trăsnea, că nu a administrat corect vaccinul. Oamenii spun că, deşi au anunţat doctorul imediat după efectuarea vaccinului că băieţelul se simte rău, medicul i-a dus cu vorba. "Ne-a tot spus că să mai aşteptăm, că a fost constipat, aşa ne-a ţinut câteva săptămâni. Copilul zburda înainte de vaccin şi acum merge târâş, nu îşi mai simte picioruşele. Ieri,  i-am spus doctoriţei că lucrurile nu vor rămâne aşa. Eu fac orice pentru băiatul meu. Mi-am vândut calul şi acum am amanetat aurul numai ca să mergem cu el peste tot. Ne-a zis că să îl trimitem la Bucureşti dar că sunt slabe speranţe pentru că nervul este distrus",a spus Ilie Vlad, tatăl copilului.

Click pe poze pentru GALERIE FOTO!

Copilul nu îşi mai poate mişca picioarele şi stă numai în braţele mamei

Contactat telefonic, medicul de familie acuzat, Mariana Elena Trăsnea, a spus iniţial că nu poate răspunde întrebărilor reporterilor "Adevărul" pentru că i se descarcă telefonul. Ulterior, doctorul nu a mai răspuns la telefon.

Robert Vlad a fost vaccinat de medicul din comună la sfârşitul lunii august, iar acum prezintă deficienţe motorii. „Copilul s-a prezentat cu părinţii pe 31 august la medicul de familie Anca Trăsnea, unde a fost vaccinat cu Pentaxim, care printre altele are şi componentă poliomielitică. De atunci şi până astăzi, părinţii şi copilul nu au mai avut nicio legătură cu medicul. Băiatul are nişte deficienţe motorii, care ar putea să apară ca reacţii adverse în termen de şapte zile de la imunizare. Părinţii ar trebui să se prezinte cu copilul la Spitalul Judeţean Slatina pentru investigaţii amănunţite“, a spus Andrei Iordache, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Olt. Acesta a mai precizat că, din primele date, medicul care a realizat vaccinarea nu ar fi greşit cu nimic.

Vom reveni cu amănunte!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite