Cartierul Rozelor din Slatina – “întors pe dos”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una din marile probleme ale cartierului Rozelor o reprezintă locurile de joacă total insuficiente
Una din marile probleme ale cartierului Rozelor o reprezintă locurile de joacă total insuficiente

Până la finele lunii iulie, cartierul Rozelor din municipiul Slatina, amplasat în spatele Centrului cultural „Eugen Ionescu”, va fi modernizat şi adus la standardele normale ale unui oraş ce se vrea european. Valoarea contractului de lucrări se ridică la 6,1 milioane de lei, adică 61 miliarde lei vechi.

Cartierul din spatele cinematografului „Eugen Ionescu”, brăzdat de strada Aleea Rozelor, a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. Zona va avea o nouă faţă până la finele lunii iulie, cel puţin aşa promit autorităţile locale şi firma care şi-a adjudecat lucrarea, SC Delta ACM ‘93 SRL Bucureşti.
Conducte noi de apă şi canalizare, bănci, spaţii verzi, străzi şi trotuare asfaltate, coşuri de gunoi, parcaje noi, toate acestea fac parte din ansamblul lucrărilor care vor fi prestate în zona menţionată. “Lucrările din cartierul Rozelor fac parte dintr-un contract susţinut financiar în mod integral de la bugetul local. Este vorba despre 6,1 milioane de lei care vor fi folosiţi pentru schimbarea totală a imaginii actuale a acestui cartier central. Teoretic vorbind, ar trebui ca lucrările să se termire în maximuk 140 de zile, sperăm ca firma să poată respecta acest termen limită”, a declarat viceprimarul Ana Anghel.
Singurul loc din zonă unde primăria nu va putea schimba nimic este fostul punct termic aflat vizavi de Colegiul Vocaţional “Nicolae Titulescu” şi care, după două licitaţii, arată ca o peşteră din creierul munţilor. Municipalitatea intenţionează ca să ridice aici o parcare supraetajată.

“Să nu se întindă cu lucrările până în iarnă”

La acest moment, cartierul Rozelor arată ca după război. Şanţuri largi străbat toate străduţele din zonă, conductele specifice reţelei de apă şi canalizare zac peste tot acolo unde încă nu au fost încă amplasate, iar bordurile vechi de zeci de ani au început să fie scoase una câte una pentru a fi înlocuite.

Cartierul Rozelor, în prezent...

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Locuitorii zonei afectate de “război” sunt mulţumiţi că primăria şi-a adus aminte de acest cartier şi aşteaptă cu nerăbdare finalizarea lucrărilor. “Este un lucru bun că fac ceva în această zonă pe care credeam că o uitaseră. Ne trebuie bănci şi locuri de joacă unde să venim cu copiii, este o mare problemă în acest sens pe care nimeni din primăria nu pare să o fii observat. Ar trebui să iasă din birouri şi să bată oraşul la pas nu doar o dată la patru ani, ci mereu ca să vadă care sunt problemele, nu să se ia după unul sau altul. Am înţeles că ar trebui să termine lucrările până în toamnă, ceea ce ar fi bine, numai să nu se întindă cu ele până în iarnă că aia ne mai trebuia aici – noroaie ca la ţară”, a opinat Ileana Popa, locatară a zonei.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite