Caracalul va fi “încălzit” începând de săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Caloriferele caracalenilor se vor "dezmorți" începând de săptămâna viitoare
Caloriferele caracalenilor se vor "dezmorți" începând de săptămâna viitoare

Locuitorii municipiului Caracal încă racordaţi la reţeaua centrală de încălzire a oraşului îşi vor putea simţi caloriferele calde de săptămâna viitoare. Cel puţin aceasta este promisiunea primarului urbei, Gheorghe Anghel, care a primit deja solicitări pentru a permite furnizarea de căldură din cauza temperaturilor scăzute din ultimele zile.

“Până acum nu am dat drumul la căldură în oraş tot pentru binele oamenilor în sensul ca aceştia să nu aibă deja facturi mari la gaze încă de pe acum. Dar acest lucru se va schimba începând de săptămâna viitoare deoarece am avut deja câteva solicitări de la unele instituţii bugetare pentru furnizarea agentului termic. Aici mă refer la şcoli şi grădiniţe din oraş şi înţeleg perfect acest lucru deoarece copiii sunt cei mai sensibili. De aceea am decis ca să nu mai aşteptăm şi, de pe data de 10 noiembrie cel mai târziu, cei care sunt racordaţi la sistemul de încălzire al oraşului să aibă caloriferele calde”, a afirmat Anghel.

Caracalenii – datori vânduţi

Furnizarea cu întârziere a agentului termic în oraş a fost cauzată însă şi de datoriile mari înregistrate de societatea de livrare a energiei termice IGO Caracal către Gaz de France, debite care se ridică la 4,5 milioane de lei. În plus, IGO Caracal are de recuperat nu mai puţin de 8,6 milioane de lei cu tot cu penalizări de la locuitorii oraşului, prin intermediul asociaţiilor de proprietari. În prezent, potrivit cifrelor societăţii IGO Caracal aflate în subordinea primăriei caracalene, mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire a oraşului aproximativ 4.000 de apartamente.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite