Slatina: Rromii se tem de un nou scandal la Caracal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Rromii se tem de un nou scandal la Caracal
Slatina: Rromii se tem de un nou scandal la Caracal

Conflictul dintre Codiţă şi rromi este departe de a fi încehiat, după cum au declarat reprezentanţii romilor din Caracal.

Nemulţumiţi de faptul că oamenii lor au fost arestaţi iar afaceristul Remus Rădoi este liber, romii din Caracal se pregătesc de un nou scandal. Cel puţin aşa au declarat reprezentanţii lor, reuniţi ieri la Prefectura Olt.

„Din discuţiile pe care le-am purtat cu romii din cartierul respectiv am înţeles că încă mai există flacăra pentru un nou scandal. Se pare că rromii se organizează, în timp ce românii dau şi ei telefoane la priteni, pentru a căuta susţinători“, a spus Marius Căldăraru, reprezentantul rromilor din Caracal.

Mai marii romilor s-au declarat nemulţumiţi de modul în care poliţia gestionează acest caz. „Eu cred că nici acum poliţia nu are situaţia sub control. Sunt de părere că ar trebui să prevenim cumva un eventual conflict. Rromii sunt nemulţumiţi de faptul că Rădoi a scăpat nevinovat, în timp ce rudele sau prietenii lor au fost arestaţi“, a mai explicat Căldăraru.

Rădoi este pregătit să intervină

Afaceristul Remus Rădoi a spus că, din pucutl său de vedere, conflictul cu romii s-a încheiat.

„Eu cred că lucrurile s-au liniştit, însă nu mă culc pe urechea că nu se mai poate întâmpla nimic. Oamenii mei sunt pregătiţi în orice moment să intervină, dacă va fi nevoie. Eu nu am nimic cu rromii şi sper ca aceste conflicte să înceteze, pentru că eu am mai multe afaceri pe care trebuie să le coordonez şi nu stau de scandaluri“, a declarat Rădoi.


În timp ce liderii romilor îşi exprimă nemulţumirea faţă de atitudinea oamenilor legii, poliţiştii spun că situaţia este sub control. „În prezent este linişte în oraş. Spritele s-au calmat, iar poliţiştii le caută pe celelalte persoane implicate în scandal. Cu siguranţă acesteau au plecat din oraş“, a spus Vasile Ilie, comandantul Poliţiei Caracal.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite