Slatina: Cinci romi arestaţi la Caracal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Cinci romi arestaţi la Caracal
Slatina: Cinci romi arestaţi la Caracal

O parte dintre romii care au provocat conflictul de sâmbătă, de la Caracal, au fost reţinuţi de poliţişti. Ceilalţi sunt căutaţi în tot judeţul.

Cinci dintre romii care au provocat scandalul de la Caracal au fost arestati pentru 24 de ore. Unul a fost găsit încă de ieri, pe străzile oraşului, iar cel de-al doilea, cel care a intrat cu maşina în cordonul de poliţişti, a fost găsit în timpul descinderilor poliţiştilor, la locuinţa sa din oraş. Astăzi a mai fost prinşi alţi trei scandalagii. Cele trei persoane s-au întors acasă, după ce ieri şi azi-noapte s-au ascuns de poliţişti.
Cu toţii vor fi prezentaţi astăzi în faţa judecătorilor din Caracal cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. „Una dintre persoanele reţinute este cea care a intrat cu maşina în cordonul de poliţişti şi este cercetată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tentativă de omor, iar ceilalţi sunt cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.“, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean.
Poliţiştii olteni continuă cercetările, pentru că mai au de găsit aşte şase persoane. Sunt ogranizate filtre de poliţie în tot judeţul, iar pe străzile Caracalului poliţiştii patrulează zi şi noapte, pentru a preîntâmpina reizbucnirea scandalului.

Conflict regizat

Primarul oraşului, Gheorghe Anghel, este de părere că întreg coflictul a fost generat de persoane importante din judeţ, care au anumite interese. „Conflictul dintre romi şi Rădoi este vechi, însă până acum nu s-a ajuns la asemenea manifestări. În spatele acestui scandal stau fraţii Ciocan şi senatorul Toma. Vineri seara au avut întâlnire aici, la Caracal şi, întâmplător sau nu, sâmbătă a fost scandal. Unul dintre consilierii locali a fost auzit vorbind prin oraş că va da foc Caracalului. Probabil la acest conflict se referea“, a declarat pentru Adevărul de Seară edilul-şef din Caracal. El a mai adăugat că oamenii legii ar fi trebuit să dea dovadă de mai mult curaj pentru a ţine situaţia sub control. „Eu cerd că poliţiştii nu şi-au făcut în totalitate treaba. Ar fi trebuit să aibă mai mult curaj şi să ia măsuri ferme. Eu sper ca de data aceasta organele abilitate să îşi facă datoria“, a mai precizat Anghel.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite