Căprioarele ţinute în captivitate într-un ţarc din Balş ar putea fi aduse la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii primăriei locale vor să păstreze căprioarele. Ei spun că au făcut demersurile necesare pentru a înfiinţa o mini grădină zoologică la Balş. 

Şapte căprioare sunt ţinute captive într-un ţarc din Balş care aparţine primăriei locale. Spaţiul în care stau animalele este destul de mic, plin de mizerie şi neautorizat. „În 2006, fostul primar al oraşului Balş, Vitalie Stanciu, a găsit în pădure trei pui de căprioară. I-a adus la Serviciul de Spaţii pentru a fi îngrijiţi, iar ulterior s-au îmulţit”, explicat Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt al primăriei Balş.  Căprioarele sunt o atracţie pentru locuitorii oraşului care vin şi le hrănesc. „Într-adevăr, spaţiul în care sunt ţinute este destul de mic şi nu este autorizat, dar astea sunt condiţiile. Vrem să construim o mini grădină zoologică pentru că aceste căprioare sunt o atracţie pentru cetăţeni, mai ales pentru copii. Domnul primar a depus deja documntele necesare. Vom mai aduce acolo fazani, păuni şi alte animale care nu necesită costuri mari de întreţinere”, a continuat Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Balş. 

Căprioarele ar putea fi lăsate în libertate

O echipă de inspectori de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt merge astăzi în control la ţarcul din Balş. „În funcţie de neregulile găsite acolo vom aplica sancţiuni. Este posibl să dispunem, fie ca animalele să fie aduse la Grădina Zoologică din Slatina, măcar perntru un timp, ori să fie eliberate în pădure ”, a spus Iuliana Stârcu, directorul coordonator adjunct al DSVSA Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite