Slatina: Cântăreaţa pasionată de fotografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântă de la vârsta de trei ani, moştenind talentul şi pasiunea de la părinţi. În timpul liber este pasionată de fotografie şi vrea să devină o profesionistă în acest domeniu.

Provine dintr-o familie de lăutari şi a început să cânte de la vârsta de trei ani. A moştenit vocea şi talentul părinţilor săi, iar acum duce mai departe tradiţia familiei prin cântecele pe care le interpretează. A intrat în lumea muzicii populare, încă de mică, părinţii luând-o cu ei la toate concertele. De acolo a învăţat că cel mai important în această meserie este să iubeşti muzica şi să-i respecţi pe cei care o ascultă. „Este o moştenire de familie şi le mulţumesc părinţilor mei că mi-au dăruit dragostea pentru muzică. La noi în familie se cânta foarte des şi aşa mi-am început şi eu cariera. Cântam ce mă învăţau părinţii mei. Îmi place foarte mult ceea ce fac şi sper ca într-o bună zi să pot deveni o cântăreaţă de succes.  Nu m-aş vedea niciodată făcând altceva”, a spus tânăra cântăreaţă.


Fiecare melodie învăţată are povestea ei


De-a lungul anilor, talentul i-a fost recunoscut în cadrul mai multor concursuri de muzică populară. A obţinut premii la unele dintre cele mai renumite concursuri de muzică populară din ţară, ocupând primul loc în anul 2006 la „Corabia de Aur”şi marele premiu la „Rapsodia Românească” în 2007. Este o mare admiratoare a costumului popular şi nu poartă niciodată, atunci când este pe scenă, altceva decât portul naţional. Din peste cele 500 de melodii care fac parte din repertoriul său, niciuna nu este cântată fără să reprezinte ceva special pentru Zorina. „Toate melodiile pe care le ştiu sunt cernute prin sita sufletului meu. Niciodată nu o să pot interpreta o melodie, dacă nu reprezintă ceva pentru mine sau dacă nu-mi place.  Multe sunt moştenite şi de la părinţii mei, care m-au învăţat să cânt din suflet”, ne-a mărturisit Zorina.


Pasionată de fotografie


În afară de pasiunea pentru muzică, Zorina îndrăgeşte la fel de mult fotografia. În timpul liber îşi ia aparatul şi pleacă în căutare de imagini şi momente inedite. Deşi nu este o profesionistă, este foarte pretenţioasă atunci când vine corba de pozele făcute de ea. Vrea să înveţe să facă poze ca o  adevărat profesionistă şi să-şi transforme pasiunea în artă. „De când mi-am cumpărat un aparat de fotografiat am început să fac poze. Am observat că pozele făcute de mine sunt mai interesante decât cele făcute de alţii şi aşa mi-am descoperit pasiunea pentru fotografie. Întotdeauna am încercat să surpind imaginile din cu totul alt unghi. Vreau ca pozele mele să fie diferite de toate celelalte şi fiecare dintre ele să exprime ceva”, a spus Zorina.

Profil:
Născută: 13 septembrie 1984, Corabia
Studii: Şcoala Populară de Arte
Idealuri: Vrea să lanseze un album de melodii
Întrebări:
Care este interpretul preferat de muzică populară?
Z.B. Preferata mea este Maria Tănase. Pur şi simplu ador melodiile ei. Printre preferatele mele  mai sunt Maria Ciobanu şi Neta Soare.  Când eram mică plângeam că «eu vreau să fiu cântăreaţă ca Neta Soare».
Care este cheia succesului în această meserie?
Z.B. Trebuie să ştii să simţi publicul şi să cânţi fiecare melodie cu aceeaşi pasiune. Trebuie să respecţi pe cei care te ascultă ca să fii respectat la rândul tău. Indiferent de ce probleme ai trebuie să zâmbeşti.
Ce-i place
Muzica bună şi oamenii talentaţi care au foarte multă ambiţie. Îmi place să fac daruri multe şi să văd oamenii fericiţi. Admir sinceritatea oamenilor şi corectitudinea lor, deşi aceste calităţi sun din ce în ce mai rare.
Ce nu-i place
Nu pot să îi înţeleg pe cei care au mai multe feţe. Nu îmi place atunci când oamenii fac promisiuni şi uită ce au promis. Nu îmi place violenţa şi mai ales promovarea ei prin intermediul televiziunii.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite