Candidatul USL şi cel al PDL la Primăria municipiului Slatina împart frăţeşte aceeaşi platformă electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţie aparent paradoxală în municipiul Slatina, unde candidatul la primărie din partea PSD/USL, Darius Vâlcov, împarte, practic, aceeaşi platformă electorală cu candidatul PDL, Radu Ioniţă. Absurdul situaţiei rezidă din faptul că primul a fost primar al urbei între iunie 2004 – martie 2012 sub sigla şi în numele PDL, iar al doilea este actualul candidat al acestui partid la primărie.

Situaţia electorală din municipiul Slatina este una care poate ţine de domeniul absurdului. Cel care a fost primar al oraşului în ultimii opt ani, respectiv Darius Vâlcov (soţul Laviniei Şandru, n.a.), a condus urbea de pe Olt sub sigla şi în numele PDL în perioada iunie 2004 - 27 martie 2012. Pe 2 aprilie, la nici o săptămână după ce abandonase “partidul prezidenţial”, Vâlcov a fost “adoptat” cu surle şi trâmbiţe de PSD, partid pe care l-a batjocorit încontinuu până să îmbrăţişeze “doctrina roşie”. Acum, Vâlcov este candidatul PSD - respectiv al USL - pentru Primăria Slatina. Paradoxul apare în faptul că Vâlcov are, practic, aceeaşi platformă electorală ca şi candidatul PDL pentru primărie, partid pe care l-a condus din postura de preşedinte al filialei judeţene încă din anul 2000 şi până la demisia lui din 27 martie. Astfel, deoarece PDL a condus Slatina (prin actualul candidat al USL - este drept, n.a.), îi îndreptăţeşte pe activiştii “portocalii”, cred ei, să îşi aroge schimbările din oraş de până acum.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Blocuri termoizolate, străzi asfaltate, trotuare pavelate, locuri de parcare, iluminat public, extindere reţele canalizare-apă sau gaze naturale, locuri de joacă pentru copii, locuinţe ANL pentru tineri, reabilitări de străzi, modernizări de parcuri/şcoli/grădiniţe, fântâni arteziene, amenajări de spaţii verzi ş.a.m.d., tot ce s-a făcut în oraş în ultimii opt ani şi ceea ce se vrea a fi realizat în următorii ani au devenit simple instrumente electorale împărţite fraţeşte între Darius Vâlcov şi candidatul actual oficial al PDL (Radu Ioniţă, n.a.). De altfel, Vâlcov a repetat deja schema făcută şi în timpul cât era la PDL: a editat şi distribuit în oraş zeci de mii de broşuri (cca. 230 pag./buc.) cu schimbările din oraş în ultimii opt ani cât el a condus oraşul din partea “partidului portocaliu”. Singura diferenţă: culoarea coperţilor. Este inutil să mai menţionăm că lupta electorală este ca şi inexistentă între cele două partide sau candidaţii acestora pentru primărie, cu toţii fiind conştienţi de penibilul situaţiei.

“Este o bătaie de joc…”

Candidatul PDL la Primăria Slatina, Radu Ioniţă, recunoaşte că nu este uşor pentru el să-şi înfrunte fostul şef politic şi nu numai, dar precizează că totul este, până la urmă, doar politică.
“Tot ce s-a făcut în Slatina în ultimii opt ani a fost realizat prin munca comună a celor 16 consilieri PDL (dintr-un total de 21, n.a.) şi a edilului Darius Vâlcov care a condus oraşul din partea partidului nostru. Noi am avut proiecte care au fost aprobate şi schimbările din municipiu s-au făcut, până la urmă, şi cu votul nostru. Dl. Vâlcov este acum doar un alt adversar în alegerile din iunie şi cu toţii încercăm să ne facem treaba cât mai bine ca să aducem cât mai multe voturi partidului pe care îl reprezentăm. Acum ar fi cam penibil pentru mine sau pentru cineva din PDL să spunem că Darius Vâlcov nu are dreptul să spună că a făcut ceva în oraş, dar asta este politica. În ce mă priveşte, vreau să spun că eu pun accentul pe comunicare, lucru care nu prea s-a făcut până acum la Primăria Slatina, trebuie s-o spunem pe faţă. În rest, oamenii vor decide pe 10 iunie”, a afirmat Radu Ioniţă, actual consilier local din partea PDL. De partea cealaltă, Darius Vâlcov nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia.

Slătinenii nu ştiu ce să mai creadă şi recunosc că situaţia este cel puţin bizară. ”Da, este cam aiurea ce se întâmplă acum în oraş. Adică, cel care a fost primar în ultimii opt ani (Darius Vâlcov, n.a.) este, acum, duşmanul politic al celor pe care i-a condus până să treacă la PSD... Nici acum nu vine să cred, dacă nu aş vedea afişele nici acum nu aş crede, dar… asta este România şi totul e permis. Este o bătaie de joc, după mine, şi niciunul nu ar merita să fie votat, dar cineva tot va fi primar. Dacă s-ar gândi cât de cât la noi şi ar face ceva cu adevărat frumos în oraş şi nu doar de mântuială - ca să fie făcut şi să se zică apoi că s-a făcut, ar fi de apreciat, dar nu cred că e cazul”, a spus Daniel Tudor, din Slatina.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Slatina şi din judeţ despre campanie, alegeri şi candidaţi! Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale din 10 iunie 2012!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite