Slatina: Campionat de viteză în coastă la Moşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Campionat de viteză în coastă la Moşteni
Slatina: Campionat de viteză în coastă la Moşteni

Maşini puternice, zgomot de motoare şi piloţi experimentaţi. Aceasta a fost atmosfera de la startul cursei de viteză în coastă de la Moşteni. La raliu au fost prezenţi foarte mulţi spectatori.

Astăzi s-a desfăşurat a şasea ediţie a Campionatului Zonal de Viteză în Coastă pe regiunea Oltenia care a avut loc la Moşteni, în prezenţa a sute de spectatori. Cursa a fost organizată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv împreună cu Automobil Clubul Român, iar traseul a avut o lungime de 2,8 kilometri şi s-a desfăşurat.
La startul raliului s-au prezentat concurenţi din  şase judeţe ale ţării, prezenţi toţi cu un singur ţel, de a ocupa un loc cât mai bun pe podiumul de premiere. „Am fost de fiecare dată la raliu aici, la Moşteni. Îmi place foarte mult traseul şi sper ca în urma competiţiei să adun cât mai multe puncte, pentru a aocupa un loc pe podium“, a spus, încrezător, Alexandru Lascu, de 27 de ani, din Craiova. La cursă au participat piloţi foarte experimentaţi care aleargă şi în campionatul naţional, dar şi începători, pentru care automobilismul este o pasiune. Au fost prezenţi şi piloţi din campionatul naţional. Printre aceştia a fost şi pilotul Constantin Ciufilă, care a alergat pe un Ford Escort.

Pregătiri înainte de cursă

Totul a început cu două ore înainte cursei, la ora 08.00 când concurenţii s-au adunat în parcarea magazinului Oltul, unde piloţii s-au înscris în cursă, iar maşinile au fost inspectate de către organizatori dacă corespund standardelor Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS). S-a făcut inspecţia tehnică şi s-au verificat dacă maşinile au dotările necesare participării la curse. Înaintea cursei s-a organizat o manşă de recunoaştere în care piloţii s-au acomodat cu traseul pe care au concurat. Au urmat două manşe de antrenament şi cronometru ce au contat pentru ocuparea poziţiilor pe grila de start.
Spectatorii au fost încântaţi
Spectatorii prezenţi au fost foarte încântanţi de spectacolul automobilistic oferit şi spun că asemenea curse ar trebui organizate mai des.”Sunt pasionat de automobilism şi sunt foarte încântat când avem un raliu la Slatina. Când am timp nu ratez nicio cursă chiar dacă trebuie să merg sute de kilometri pentru a o vedea. Am fost aproape la toate etapele naţionale de raliu şi e păcat că la noi în Olt nu prea se promovează acest sport atât de frumos” a spus Ştefan Manolache, de 28 de ani din Slatina, un împătimit al raliului. Spectatorii prezenţi pe toată lungimea traseului au făcut poze şi au filmat maşinile care goneau cu viteză pe circuitul de la Moşteni.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite