Slatina: Camere de luat vederi pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Camere de luat vederi pe străzi
Slatina: Camere de luat vederi pe străzi

De azi slătinenii vor fi la televizor. Nu pe un program TV naţional, ci pe ecranele centului de surpraveghere unde apar imagini din oarş surprinse de cele 30 de camere montate pe stâlpi.

Cineva este cu ochii pe tine. La acest lucru trebuie  să se gândească slătinenii care merg pe stradă sau şoferii care vor să încalce regulile de circulaţie. Primele camere de luat vederi au fost amplasate în zonele cele mai circulate din oraş. “Chiar dacă nu avem un grad de infracţionalitate ridicat, nu ne putem permite să o lăsăm să crească. Vom monitoriza în acest fel şi traficul şi vom putea face adrese către poliţie dacă observăm că în anumite zone sunt şofetri care blochează strada sau care parchează pe trotaure sau în spaţiile verzi”, a explicat Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.

Echipamente aduse din Olanda


Investiţia în valoare de 52 000 de euro se va finaliza la sfârşitului anului, când în Slatina vor fi amplasate 150 de camere.
Camerele sunt montate în preajma locurilor de joacă pentru copii, în intersecţii şi în apropierea staţiilor de autobuz sau în cebtru, pe marile clăridiri şi în cartiere. Au sistem audio, infraroşu, se pot mişca la 360 de grade şi au un zoom foarte puternic, putând capta imagini şi de la 300 de metri distanţă.
Imaginile captate de camere vor fi monitorizate la dispecerat şi, în caz că sunt observate evenimente ce necesită intervenţia forţelor de ordine, acestea fi vor fi apelate şi trimise imediat la locul respectiv. “Toate echipamentele sunt făcute şi montate de o firmă din Olanda, firmă care a realizat sistemul de supravehere de pe aeroportul din Amsterdam”, a explicat Prina.
Sediul dipeceratului va fi lângă primărie unde în acest moment se fac amenajări.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite