Cămătari prinşi în flagrant la Corabia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei cămătari din Corabia au fost reţinuţi, în cursul zilei de joi – 3 mai, în urma unui flagrant organizat de poliţişti.

UPDATE:  Cei trei suspecţi au primit, vineri - 4 mai, mandat de arestare preventivă pe 29 de zile.

Cei trei bărbaţi, membri ai familiei Zamfir din oraşul Corabia, au fost reţinuţi după ce poliţişti de la Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI), împreună cu “mascaţi” de la Serviciul de Intervenţie Rapidă şi jandarmi au pus la cale un flagrant cu ajutorul unui client al cămătarilor.

Reprezentanţi ai IPJ Olt au precizat că suspecţii au împrumutat persoana respectivă cu 5.000 de lei în urmă cu câteva luni, după care au încălcat înţelegerea iniţială prin devansarea termenilor de rambursare. Cum clientul nu a putut să le înapoieze banii la momentul cerut de cămătari, aceştia au trecut la ameninţări şi şantaj, fapt ce l-a obligat pe client să apeleze la poliţişti. “Flagrantul a fost organizat în oraşul Corabia, în urma acestuia fiind reţinuţi toţi cei  trei suspecţi. Ulterior au fost efectuate percheziţii la domiciliile acestora, de unde s-au ridicat mai multe obiecte considerate probe în anchetă. Persoanele în cauză au fost reţinute în primă fază pentru 24 de ore, urmând ca mâine (vineri - 4 mai, n.a.) să fie prezentate magistraţilor de la Judecătoria Slatina cu propunerea de arestare preventivă pe 29 de zile sub acuzaţia de şantaj şi cămătărie”, a declarat comisarul-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt. De precizat că, la momentul flagrantului, suspecţii - Alin Zamfir,(19 ani), Florin Zamfir (26 ani) şi Viorel Zamfir (30 ani) - au fost surprinşi în timp ce primeau suma de 10.500 lei reprezentând banii împrumutaţi şi dobânzile percepute ilegal. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei bărbaţi riscă până la cinci ani de închisoare.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite