SLATINA:Doina Oltului a ridicat în picioare publicul de la Callatis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SLATINA:Doina Oltului a ridicat în picioare publicul de la Callatis
SLATINA:Doina Oltului a ridicat în picioare publicul de la Callatis

Dansatorii de la Doina Oltului şi directorul ansamblului Costinel Alexandrescu au fost printre vedetele festivalului Callatis. Ritmurile Kazaciocului şi Kalinka au încins atmosfera.

Costinel Alexandrescu, directorul ansamblului le-a cântat turiştilor despre „pomişorul de zmeură”, „kalin, kakalin, kamaya”. „Am cântat în ruseşte şi oamenii au crezut că sunt rus. Au venit la mine nişte ruşi stabiliţi în România şi m-au întrebat dacă sunt din Kazacstan. Le-am spus că sunt oltean din Slatina”, a spus Alexandrescu.
Publicul a aplaudat îndelung atât muzica, cât şi şi dansul artiştilor olteni care au fost pentru 10 minute cazaci adevăraţi şi au dansat pe ritmul săltăreţ al Kazaciocului. „Ni s-a cerut bis, iar publicul s-a ridicat în picioare. Nici un alt ansamblu folcloric din ţară nu a ajuns pe scena unui asemenea festival care este rezervată artiştilor de talia lui Trăistariu sau Andra”, a explicat Alexandrescu.

Coregrafii la minut


Artiştii slătineni au dansat pe scena scoică a festivalului alături de Ana Lesko pe melodiile „Anicyka Maya” şi „Balalaika”.
În spatele zâmbetelor dansatorilor din seara spectacolului s-a ascuns însă multă muncă pentru că organizatorii festivalului au cerut o nouă coregarfie pe care Daniela Mândroc a realizat-o cu numai 2 ore înainte de spectacol. „După ce joi şi vineri am avut repetiţii prelungite, a trebuit să facem şi o coregrafie nouă. A fost obositor, dar faptul că am fost aşa de bine primiţi de public, atât la repetiţii, cât şi la spectacol, că oamenii ne recunoşteau pe stradă şi ne felicitau, ne-a făcut să uităm de tot”, a spus coregrafa Daniela Mândroc.
Tot săptămâna trecută artiştii au fost şi la un festival în Serbia unde pentru prima oară în istoria acestui festival s-a acordat, special pentru Doina Oltului, „Marele Premiu”.

Aflaţi din Adevărul de Seară Slatina unde vor merge în turneu artiştii de la Doina Oltului!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite