Slatina: Câinii slătinenilor o iau razna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Câinii slătinenilor o iau razna
Slatina: Câinii slătinenilor o iau razna

Vă doriţi un animal de casă cu care să vă jucaţi şi care să vă ţină companie? O simplă comandă pe internet sau un telefon la un prieten care vinde animale nu rezolvă situaţia. Înainte trebuie să vă informaţi şi să fiţi pregătit pentru responabilităţi.

Majoritatea animalelor care ajung la cabinetul medicului veterinar nu au cine ştie ce boli, ci suferă de singurătate, iar pentru cele care chiar sunt bolnave, de vină sunt tot stăpânii. Motivul este unul cât se poate de simplu. Oamenii nu ştiu ce însemnă să aibă grijă de un suflet, iar atunci când îl au în casă sunt depăşiţi de situaţie.
„Imi place, e frumos, l-am văzut pe internet, l-am luat. Atât şi nimic mai mult. După aceea încep să apară problemele şi stăpânii se informează şi vin cu el la medic. Nu spun din prima ce se întîmplă, ne mint, dar apoi când văd că situaţia este gravă, încep să îşi recunoască vina”, a explicat Mariana Culea, medic veterinar la Major-Vet 09 din Slatina.

Internetul, medicul animalelor de casă

Animalul trist şi singur se manifestă, îi arată stăpânului ce simte, numai că de cele mai multe ori aceştia nu înţeleg mesajul. „Au probleme psihice. De exemplu unii se spală insistent într-un loc. Ph-ul pielii se schimbă, distruge gladele sebacee, zona se îngălbăneşte. Alţii îşi smulg părul. Nu au altă preocupare mai ales dacă sunt ţinuţi în apartamente. Dacă ar avea curte, ar fi în elementul lui, ar fi atent la zgomote, ar fugi. Noi le spunem stăpânilor toate aceste lucruri, dar de multe ori ne cred nebuni. Unui câine îi trebuie un sfert din timpul tău, nu doar 5 minute seara şi dimineaţa”, a explicat medicul.
O altă problemă este şi medicamentaţia pe care oamenii o dau după ureche animalelor. „Toţi proprietarii de animale sunt specialişti. Merg în parc cu câinii, se întâlnesc şi stau de vorbă, iar după aceea aplică pe animalul lor ce au auzit. Mulţi vin la cabinet cu documentaţia luată de pe net, iar pe noi doar ne verifică”, a spus Mariana Culea.

Aflaţi din Adevărul de Seară Slatina ce animale de companie sunt potrivite pentru persoanele ocupate!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite