Slatina: Caii merg pe stradă printre maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Caii merg pe stradă printre maşini
Slatina: Caii merg pe stradă printre maşini

Caii şi vacile lăsate să pască libere într-o zonă verde de la intrare dinspre Craiova dau mari bătăi de cap şoferilor. Acestea se plimbă mereu libere pe stradă, printre maşini.

Cum treci podul Olt de la intrarea în Slatina rişti să îţi apară în faţă un cal sau o vacă care se plimbă nestingheriţi printre şoferi. Nici claxoanele şi înjurăturilor conducătorilor auto şi nici reclamaţiile depuse la primărie nu au reuşit să facă aceste animale să dispară de pe străzi. Ele aparţin cetăţenilor de etnie rromă care au case în zonă şi care le lasă să pască pe un fost parc care acum a fost retrocedat de Primăria Slatina şi lăsat în paragină. „ Nu este posibil aşa ceva. Să nu poţi să mergi de cai şi vaci. Da ce, suntem la ţară? Vai de oraşul acesta care se mai numeşte şi municipiu. Sunt ani de zile în care nimeni nu a reuşit să rezolve această problemă”, a spus Mihai Matache, de 25 de ani, din Slatina, distribuitor.


Caii prinşi anul trecut, adoptaţi de olandezi

Autorităţile au ridicat câţiva cai pe care i-au ţinut în adăpostul de animale de la Sărăceşti până când au fost adoptaţi de olandezi. Acum vor începe iar prinderea cailor pentru că au mărit capacitatea adăpostului. „La începutul acestui an aveam 7 cai care au fost adoptaţi de o fundaţie din Olanda. Acum nu i-am mai luat pentru că adopostul era plin cu câini. Am mărit însă capacitatea şi acum o să începem să strângem iar caii şi să îi amendăm pe stăpâni dacă îi găsim. În general, ei nu vin să îşi mai recupereze animalele de frica amenzii”, a explicat Florin Ciocan, directorul Direcţiei de Administrarea a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina.
Amenda pe care cetăţenii care îşi lasă libere animalele o primesc este de 5000 de lei pe cap de animal.

Aflaţi din Adevărul de Seară de astăzi cine este de vină pentru această situaţie!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite