Cadrele medicale de la Centrul de Sănătate Drăgăneşti-Olt au cerut redistribuirea. Toţi pacienţii vor fi externaţi mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate eforturile depuse de autorităţile din Drăgăneşti-Olt dar şi protestul localnicilor de ieri nu au dus la niciun rezultat.

Deşi consiliul local nu a acceptat reprofilarea unităţii sanitare în cămin de bătrâni, de mâine centrul de sănătate din localitate nu mai primeşte finanţare. Tot mâine, persoanele internate aici vor fi externate, iar acolo unde este cazul, vor fi transferate către alte spitale. „Ştiu că cei din consiliul local nu au fost de acord cu reprofilarea spitalului, dar este o greşeală, pentru că neacceptând au pierdut deja prima lună de finanţare pe acest centru. Şi dacă personalul medical are şanse să fie distribuit, cei de laTESA îşi pot pierde locurile de muncă. Dacă cei de la Drăgăneşti-Olt vor adopta, în al 12-lea ceas, o hotărâre de consiliu local prin care să accepte reprofilarea centrului de sănătate, personalul TESA dar şi o parte din personalul auxiliar ar putea rămâne“, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Andrei Iordache, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Olt. De asemenea, acesta a mai spus că opt medici rezidenţi, şapte specialişti şi 40 de angajaţi din personalul auxiliar au depus cereri de redistribuire la alte spitale. Cei mai mulţi au optat pentru unităţile sanitare din Slatina şi Caracal, dar au fost şi câteva persoane care au ales spitalul din Corabia. Luni, dosarele acestora vor fi depuse la spitalele pentru care au optat, urmând ca în 24 de ore conducerile unităţilor sanitare să decidă dacă îi pot primi sau nu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite