Slatina: Cadouri pentru cei mici în prima zi de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Cadouri pentru cei mici în prima zi de şcoală
Slatina: Cadouri pentru cei mici în prima zi de şcoală

Chiar dacă mai mult de jumătate din şcolile oltene nu sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar şi nu au autorizaţie sanitară, clopoţelul a sunat azi la ora 9.00, iar elevii mici şi mari s-au aşezat în bănci.

Agitaţie mare pe străzile oraşului Slatina încă de la primele ore ale dimineţii. Cu mic, cu mare, elevii slătineni însoţiţi de părinţi sau bunici au pornit spre şcoală. Uşor de recunoscut fie pentru că aveau în mână buchete cu flori frumoase de sezon, fie pentru că purtau ghiozdane sau genţi pe umăr, aceştia au împânzit oraşul.
Cele mai mari emoţii le-au avut, ca de obicei, boboceii, elevii care au păşit pentru prima dată pe poarta şcolii, care nu ştiau nimic despre ce înseamnă şcoala. „Mami şi tati mi-au spus că o să fie foarte frumos la şcoală. O să învăţ şi o să mă joc cu colegii mei. Nu cred că o să fie greu. Abia aştept să o cunosc şi pe doamna învăţătoare“, a spus cu vocea tremurândă Marius Cincă.

Culoar de flori pentru bobocei

Boboceii de la Colegiul Naţional Ion Minulescu din Slatina nu au trecut neobservaţi. Colegii lor de şcoală mai mari, au format un culoar din flori pe unde au trecut elevii de clasa I. „E un moment deosebit atât pentru noi cât şi pentru copilul nostru. De aseară ne-a cuprins emoţia pe toţi. Noi, părinţii ne gândeam cât de repede a crescut copilul nostru, iar ea se gândea la prima zi de şcoală. Cum o să fie, ce-o să facă?“, a spus Ecaterina Liviu, mămică.
Elevii clasei a IX-a A de la Colegiul Tehnic Alexe Marin au fost întâmpinaţi cu ciocolată, creioane, orare şi cu manualele şcolare, de diriginta lor, Valeria Diana. „Vă urez succes în noul an şcolar, sănătate şi putere de muncă. Sper să formăm o echipă, şi să fac din voi nu buni ci cei mai buni specialişti!“, le-a transmis diriginta boboceilor.

Aflaţi din Adevărul de Seară de astăzi cum au primit liceenii prima zi de şcoală!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite