Slatina: C.F.R. va moderniza Gara Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gara va fi modernizată deşi foarte puţini slătineni mai circulă cu trenul
Gara va fi modernizată deşi foarte puţini slătineni mai circulă cu trenul

Veste bună pentru toţi călătorii care folosesc ca mijloc de transport trenul şi trec prin gara Slatina. C.F.R. a decis să modernizeze staţia Slatina.

Ziduri degradate, geamuri sparte şi o sală de aşteptare pusă  sub lacăt. Peronul, neîncăpător altadată, acum este ocupat doar de câţiva navetişti zgribuliţi care tremură de frig. Aceasta este imaginea gării Slatina la sfârşitul anului 2010. “Nu s-a mai făcut nimic în această gară. Arată destul de rău clădirea şi este foarte bine că modernizează toată staţia. Eu fac naveta în fiecare zi Dar nu problema asta e cea mai arzătoare pentru noi, călătorii. Condiţiile din trenuri sunt şi mai deplorabile”, a spus Cornel Stoian, maşinist la o societate din Slatina.

Sala de aşteptare este închisă cu lacătul

Până şi sala de aşteptare este închisă cu un lacăt, călătorii tremurând pe peron în frig. “Este destul de frig afară şi nu prea avem unde să ne adăpostim. Sala au închis-o din cauza boschetarilor care dorm acolo. E păcat că gara arată aşa. Slatina este totuşi reşedinţă de judeţ. E bine că o vor moderniza, dar nu ştiu dacă merită pentru că sunt foarte puţini oameni care merg cu trenul”, a spus Ion Ilie, pensionar.

Ghişelle arată ca acum 20 de ani

Ghişeele arată ca acum 20 de ani



Ghişee cu geamuri anti efracţie, peroane şi platforme noi


Modernizarea staţiei vizează consolidarea clădirii, refacerea peroanelor, amenajarea unei parcări noi, amenajarea şi modernizarea ghişeelor de bilete şi montarea de geamuri antiefracţie, precum şi asigurarea tuturor facilităţilor pentru pasageri. Valoarea lucrărilor pentru staţia Slatina este de 18,87 milioane de lei, fără TVA, contractual fiind scos la licitaţie pe 11 decembrie.  “Modernizarea staţiei vizează consolidarea clădirii pentru călători, creşterea gradului de siguranţă, de eficienţă energetic asigurarea unui acces uşor la staţie, parcări, refacerea peroanelor şi a platformelor de acces, montarea gemurilor antiefracţie la ghişee şi montarea unor sisteme de supraveghere video”, a precizat Oana Brânzan, purtătoarea de cuvânt a Căilor Ferate Române, Infrastructură.
Contractele sunt finanţate în proportie de 69,25% de Comisia Europeana si 30,75% de guvern, prin bugetul de stat.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite